Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Meningokokni meningitis

Meningokokni meningitis

Spoštovani. Svojega 16 mesečnega sina bi rada cepila za meningokokni meningitis. Prosim vas, če mi lahko poveste ali gre za živo ali mrtvo cepivo. Ali je kakršna koli možnost, da bi zaradi cepiva zbolel prav za omenjeni meningitis. Omenjeno vprašanje sem naslonila po telefonu, ko sem klicala pediatrinjo in vedno dobila sestro, ki pa mi je dala medel odgovor in tudi sama ni prepričana. Zanima me tudi ali sta potrebna dva odmerka in v kakšnem časovnem obdobju jih mora dobiti. Moj sin je cepljen tudi za kme ampak pri tem cepivu me je pa resnično strah in bi res rada nekaj informacij. Hvala že vnaprej..

 

Meningokokni meningitis povzroča več tipov bakterije neisserie meningitidis. Pri nas je pogost tip B (cepivo Bexsero), bolj uvoženi pa prevladuje tip A (kombinirano cepivo proti 4 tipom, npr. Nimenrix).

https://www.nijz.si/sl/meningokokni-meningitis

https://www.nijz.si/sl/cepiva-proti-posameznim-boleznim-meningokokne-okuzbe

Sprašujete za cepljenje proti meningitisu B?

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close