Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Odvajanje od plenic

Odvajanje od plenic

Lepo pozdravljeni!

 

Doma imam deklico, staro 2 leti in 11 mesecev. Od pleničk se odvajamo že zelo veliko časa, od cca 2.leta, pa nam kar ne uspe nikakor. Še vedno precej nekontrolirano lula povsod, jaz pa sem že obupana. Uspelo nam ni niti poleti, ko je bila non-stop v gatkah. Drugače je deklica zdrava, ni posebnosti v razvoju. Sistematike pri treh letih še nismo imeli. Zanima me, kaj nas čaka, če do takrat ne odstrani pleničke? So deležni potem otroci psihološke obravnave ali kako? V vrtec sicer ne hodi, ker imamo domače varstvo, je pa v rednem stiku z otroki. Če imate kakšen nasvet, se toplo priporočam 🙂

 

Iskrena hvala za odgovor in vse dobro,

Tjaša R.

Na pregledu pediater ugotovi, da otrok še nima vzpostavljene zdržnosti, lahko se odloči za izključevanje tlesnih vzrokov, psihološki pregled triletnika pa je del tega pregleda. Pogovorili se boste s psihologom o načinu treninga. Če deklica nima telesnih vzrokov, da ne zna še zadrževati urina (in blata?), je čas, da se to uredi.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close