Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zleza slinavk

Zleza slinavk

Pred dvema in pol mesecema sem imel operacijo odstranitve jezičnega frenuluma. Pri operaciji je nazalost prišlo do prereza izvodila podčeljustne slinavke levo ter posledično zabrazgotinjenja.
Zdaj pa imam pod jezikom kot bulico, ki se polni z vodo ter izprazni. Problem je v tem kar bula zelo boli in peče, kakor da bi se nabirala tam slina.
Doktor, ki je opravil operacijo, pravi, da je vse vredu in bo izvenelo, vendar temu ne zaupam več. V tem primeru, če lahko pomagate ali kaj svetujete bi se naročil k vam na pregled.

Lp, tilen

Spoštovani,

včasih se žal izvodilo zabrazgotini po poškodbi (ugrizu), operaciji, infekciji ali pa celo samo po sebi. Tako bulico, ki se polni in ovira jezik, imenujemo ranula.

Ranulo izpraznimo, ji odstranimo del stene, nato pa jo s šivi zadrgnemo, pričvrstimo ob ustno dno in onemogočimo ponovno polnjenje.

Ob ORL pregledu se lahko o tem dogovorite.

Lp

 

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close