Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Nezadostno pridobivanje teže pri 3-mesečnem dojenčku

Nezadostno pridobivanje teže pri 3-mesečnem dojenčku

Pozdravljeni,

Moja 3 mesece in slaba 2 tedna stara dojenčica je bila pred slabim tednom (6.7.) za 2 dni sprejeta na pediatričnem oddelku za gastroenterologijo, kjer so me priučili, kako jo hraniti po steklenički (Aptamil 1).
Namreč žena je ni mogla hraniti zaradi nesreče, ki je zahtevala njeno hospitalizacijo za nekaj dni.
Še kak teden nazaj (30.6.)  nama je bil odrejen kontrolni pregled pri pediatrinji, ker je pediatrinja ugotovila prepočasno pridobivanje na teži (z ženo sva ugotovila, da je to povezano z njenim pomanjkanjem mleka).

Sedaj jo zaradi merjenj izključno hraniva po steklenički na 3 ure in pol, kjer bi naj pojedla 130 ml / obrok, vendar v povprečju sprejme le okrog 100 ml, torej dnevno to znese tam 700 ml (večina Aptamil1 + materino mleko, kolikor ga pač ima).

Pri dnevnem tehtanju doma od 7.7 naprej sedaj opažam, da njena teža bolj ali manj stagnira pri 5,350 kg (danes zvečer 12.7. po obilno pokakani in polulani plenički je imela celo 5,325 kg), 6.7. ob sprejetju na pediatrični oddelek je tehtala le 5,120 kg.

Zanima me, a bi morda bilo smiselno dojenčico malo na silo nahranit, da bi sprejela primankljaj teh 30 ml, ki ji v povprečju ostaja v steklenički? Namreč ne zdi se mi smiselno “posiljevanje” s hrano, ko ima želoček poln, da potem ne bruha?

Hvala

Spoštovani,

upam, da ste težave že rešili in da je deklica po nekaj dneh sprejela primerno količino mleka.

Odsvetujemo tehtanje po vsakem hranjenju, ker je preveč nihanj (se polula, se pokaka), zadostuje 1x tedensko, kjer naj bi bil prirastek  najmanj 140 g tedensko.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close