O Za-VESTI – pogovor z Rudijem Klaričem

anonimni uporabnik, 02. november 2016
Ostalo

Z okrepljeno notranjo močjo zmore vsakdo spodbuditi in pospešiti naravno samozdravilno in varovalno moč svojega telesa.

G. Klarič, človek ni samo fizično bitje, to smo se učili že v osnovni šoli. V svoji praksi ste se poglobili v človeka in vse njegove ravni. Kako jih vi delite in opredeljujete?

“Zame je bistvena duhovna raven. Od ravni duhovne prebujenosti osebe je odvisna količina njene notranje moči. Večjo količino notranje – torej duhovne – moči zbere oseba, večja je lahko njena prisebnost – njena prisotnost v lastni pameti in organizmu.
Osebe, ki uporabljajo moj pristop, dvigajo stopnjo svoje prisebnosti z vajo usmerjanja notranje moči v lastno pamet in različne dele organizma. Na ta način urejajo in čistijo tudi svojo zavest.”

Zavest ste rekli. Kako bi jo najbolje opisali. Je to “duša”, izraz, ki ga morda bolj poznamo?

“Pojem duša ima prizvok mističnosti, zato za moj pristop, ki je racionalen, uporabljam izraz pamet.
Pamet raziskujem na treh ravneh: podzavestna pamet, zavestna pamet, nadzavestna oziroma pamet čiste vesti. Vsem trem skupaj bi lahko poenostavljeno rekel tudi duševnost.
Zavest je tisti del pameti, ki je namenjen vestnemu delovanju. Ta del pameti ima samo človek. Ima ga za točno določen namen: za-vest.

V slovenščini imamo veliko besed, ki vsebujejo pojem vest: samozaVEST, zVESToba, podzaVEST, zaVEST, inVESTicija, nezaVEST … Investicija je lahko trajnostno uspešna samo v primeru, da je vestna. Zvestoba, v partnerskem odnosu, na primer, je možna samo v primeru, da vestno delujeta oba.
Pamet se po smrti telesa vseli v vesoljni računalnik in postane del skupne zavesti. Ta skupna zavest je v pomoč vsakemu duhovno prebujenemu človeku preko sklopa posebnih občutkov – intuicije. Intuicija prisebno delujoči osebi omogoča najti najlažji in najhitrejši način za dosego nekega njenega življenjskega cilja, pa naj je to zmaga na svetovnem prvenstvu ali sreča v družinskem krogu.
Vendar pa niso vsi življenjski cilji smiselni. Trajnostno smiselne cilje – poslanstvo svojega življenja – človek lahko dobi samo takrat, ko doseže dovolj visoko raven duhovne prebujenosti. Takrat mu ob intuiciji začne služiti tudi inspiracija – ustvarjalni navdih, preko katerega dobiva svoje posebno osebno življenjsko sporočilo – vest.”

Kaj je po vašem mnenju tisto, kar človeka v življenju žene, da si ustvari družino, da se rad druži, se ukvarja s konjički?

“Dokler oseba živi na nizki ravni duhovne prebujenosti, njena pamet vse počne nagonsko oziroma usodno. Nagonsko izbira poti in smeri na križiščih, do katerih jo pripelje njena usoda, nagonsko izbira tudi družbo, družino in konjičke.
Potem, ko uspe svojo duhovno prebujenost dvigniti na dovolj visoko raven, zmore vsakdo zbrati dovolj notranje moči, da dobi svojo pamet pod nadzor.
Sprememba navzven sploh ni opazna, le tvoj notranji osebni odnos do družine, druženja, družbe, zabave, dela … se bistveno spremeni. Prej se je vse odvijalo bodisi nagonsko ali usodno, potem pa zmoreš tvojemu življenju dajati vse več trajnostnega, torej vestnega smisla. Trajnostno smiselno začneš izbirati ne samo misli in besede, pač pa tudi delo, družbo in okolje, v katerem se odločiš živeti. Vse manj delaš tisto, kar je tvoji pameti všeč, in vse več tistega, kar je zate trajnostno smiselno. Potem te vsako delo, ki se ga lotiš ne čustveno, a uglašeno na tvojo vest, doma, v službi ali družbi, osrečuje, je zate konjiček …”

klaric1

Kaj pa je tisto, kar človeka žene, da vsak dan opravlja delo, ki ga ne ljubi in izgublja dragoceni čas za igrice in družabna omrežja?

“Ni prav vsako delo, ki ga opravljaš z ljubeznijo, koristno ali smotrno.

Pravzaprav je velika večina dela, ki ga ljubiš, samo posledica čustvene zasvojenosti. Na nizki ravni je oseba kot duhovno bitje prešibka, da bi lahko presegla moč navad, lastnosti in čustvovanja lastne pameti. Zato je nemočna žrtev podedovanih ali po rojstvu pridobljenih miselnih zasvojenosti.
Brezvestno delujoče politične in marketinške miselne mreže pameti spretno manipulirajo s pametjo duhovno slabo prebujene osebe. Posledično pamet duhovno šibke osebe misli, govori in dela natančno to, kar je v trenutnem interesu v nevronsko mrežo povezanih pameti. Posledice so bolezni, trpljenje, nesrečnost, ponesrečenost …
Pri tem na pol prebujeno duhovno bitje lahko samo opazuje propadanje svojega življenja. Duhovno šibka oseba nima dovolj notranje moči, da bi se uprla medijskim – političnim – trgovskim zlorabam. Potrebuje orodje, s katerim si lahko pomaga do višje ravni duhovne prebujenosti in večje količine notranje moči.”

V svoji dolgoletni raziskovalni praksi in srečevanju z ljudmi ste razvili mnoge tehnike samopomoči in tudi tehnike, ki preko vodenja pomagajo ljudem, da spreminjajo svojo zavest in s tem posledično svoja življenja. Kako v resnici to deluje?

“Sprememba zavesti je v svojem bistvu sprememba miselnosti. Relativno lahka in hitra sprememba miselnosti je možna edinole z okrepljeno notranjo močjo, s katero oseba lahko ustvarjalno in inovativno poseže v vsa področja svojega življenja. Z okrepljeno notranjo močjo zmore vsakdo spodbuditi in pospešiti naravno samo zdravilno in varovalno moč telesa, vestno spremembo miselnosti in osebnostni razvoj. Ni človeka na Zemlji, ki ne bi potreboval več notranje moči.
Razvil sem pristop, ki ni medicinski in tudi ne deluje na medicini alternativni, bioenergetski, čustveno verujoči ali kakršni koli drugi parcialni ravni. S tem, da moj pristop deluje na duhovni ravni, povezuje vse stroke, vse narode, vsa verstva … Zato je lahko vsem ravnem življenja v pomoč.
S svojim pristopom ustvarjam miselno energijsko polje čiste vesti in čiste narave. Miselno energijsko polje čiste vesti in čiste narave sodi med tiste kulturne oziroma umetniške dobrine, ki imajo nesporne koristne učinke na pamet in telo. Znanstveniki so z meritvami ugotovili, da razbijaška glasba pokvari kakovost vode, glasba ali govor, ki vsebuje čisto vest v koherenci s čisto naravo, pa vodo oplemeniti, kar je mikroskopsko opazno v strukturi vode.
Nekaj takega, le neprimerno močneje, se dogaja v mojih Prebujevalnicah, glavnem orodju mojega pristopa.”

klaric2

V Ljubljani imate prostor, kjer ljudje lahko pridejo v vašo Prebujevalnico, ki jo omenjate. Gre za posebej opremljeno sobo, kjer jim predvajate za njih posebej pripravljeno Predstavo, v kateri lahko očistijo negativne vzorce in se osvobodijo določenih travm. Komu Prebujevalnica lahko pomaga in kako poteka obisk v njej?

“Osnovna naloga Prebujevalnic je uporabnici ali uporabniku pomagati do višje ravni duhovne prebujenosti, večje količine notranje moči in višje stopnje prisebnosti. Iz tega namreč izhaja taka sprememba miselnosti, ki je predpogoj za trajnostno zdravje, varnost in trajnostni življenjski uspeh.
Svoj pristop sem usmeril tako, da si z njim vsakdo lahko na intimen način krepi svojo notranjo – torej duhovno – moč. Zato v primeru skupinske prireditve za uporabo pristopa praviloma predlagam osebam, ki so miselno oziroma čustveno navezane druga na drugo, da ne sedijo skupaj. V času moje prireditve morajo biti neodvisne, samostojne, svobodne,  da lažje začutijo in občutijo miselno energijsko polje čiste vesti in čiste narave in imajo od tega polja kar največjo korist.
Moj pristop deluje na ponotranjeni, zelo osebni, intimni ravni. Cenim moč človeštva, skupnosti, kolektiva, politične stranke, verstva, družine. Vendar je vsaka skupina sestavljena iz posameznih oseb. Višja bo raven duhovne prebujenosti posameznih oseb, bolj kakovostno bo delovala skupina. Več notranje moči bodo premogle posamezne osebe, močnejše, bolj zdravo in uspešnejše bo podjetje, družina, človeštvo.
Za uspešno samopomoč z mojim pristopom mora oseba imeti dvoje – hotenje in orodje. Hotenje mora imeti vsakdo sam, orodje pa je Prebujevalnica in moja multimedijska predstava v njej.
Prostor sem tehnično in vsebinsko zasnoval tako, da je lahko v pomoč vsakomur: še nerojenemu otroku, osebi, ki je presegla stoletnico rojstva in vsem vmes.”

Komu so Prebujevalnice namenjene?

“Prebujevalnica je koristna za prav vsak plemenit namen, ki ga lahko ima duhovno živ človek. Je skrajno enostavna za uporabo. Vstopiš, se udobno namestiš v naslanjaču in slediš navodilom na zaslonu. Koristno pa si je pred uporabo ogledati 12 minutni video NAVODILA ZA UPORABO, ki je sestavni del uporabniškega priročnika in je dostopen tudi na spletu.
Predstave v Prebujevalnici so zasnovane na sedmih namenskih stopnjah. Najmanj zahtevna stopnja služi temu, da si podaljšaš življenje. Zahtevnejše namenske stopnje omogočajo okrepitev notranje moči, s katero lahko vsakdo izboljša svoj način mišljenja in življenja. Ko začne oseba nadzorovati miselnost, ki je bila vzrok zdravstvenih in življenjskih težav, se prejšnje težave ne morejo vrniti in uspehi oziroma ozdravitve postanejo trajnostni. Najzahtevnejša namenska stopnja vsebuje predstave, ki so namenjene pospeševanju osebnostnega razvoja, ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti.
Ker poteka uporaba vseh orodij mojega pristopa na intimen, torej oseben način, je za uporabnice in uporabnike mojega pristopa zagotovljeno tudi varstvo osebnih podatkov.”

Kaj bi lahko rekli o sebi, kdo je Rudi Klarič? Vizionar, idealist, optimist, človek po Tesli, Freudu …

“Sem raziskovalec in izumitelj, ki s svojim izumom in avtorskimi deli dokazujem, da se čista vest in čista narava zdravstveno, denarno, ustvarjalno, trajnostno … vsakomur splačata bolj kot karkoli drugega.”

rudi_klaric

Rudi Klarič

Med.Over.Net je spletno mesto s 400 tisoč uporabnikov. Preveč, da bi vsem lahko predpisali isti recept. Ampak morda obstaja univerzalna resnica, ki bi jo lahko delili z nami? Nam jo zaupate?

Ne samo za uporabnice oziroma uporabnike tega spletnega mesta, moje priporočilo velja za vse človeštvo. 

Duhovna prebujenost, okrepljena notranja moč in višja stopnja prisebnosti so predpogoj za trajnostno zdravje in trejnostni življenjski uspeh.

V duhovnem spanju, s premalo notranje moči, z nizko stopnjo prisebnosti, visoki cilji niso dosegljivi. To je moja univerzalna resnica.”

Več informacij www.prebujevalnica.si.

Foto: Google

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,488
30.03.2024 ob 10:27
297,924
03.09.2024 ob 06:43
113,038
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close