Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija stenoza spinalnega kanala v nivoju L4-5

stenoza spinalnega kanala v nivoju L4-5

Spoštovani!

Prosim vas za mnenje glede odločitve za operacijo. Moja diagnoza je stenoza spinalnega kanala v novoju L4-5. Intervertebralna osteohondroza v novoju Th12-L1. Spinalni kanal je nekoliko zožen.
Ali je po vašem mnenju nujno potrebna operacija ali obstaja kakšno drugo zdravljenje. Slišala sem za primere ljudi, kateri so takoj po operaciji brez bolečin v hrbtenici, čez nekaj časa pa se bolečina ponovno pojavi.

Prosim za vaše mnenje.
Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani,
O tem ali je operacija smiselna oz. priporočljiva ni možno soditi le na podlagi izvidov slikovnih preiskav. Slednje so sicer pokazale spremembe, ki jih je možno zdraviti operativno ni pa to vedno edino možno oz. najpriporočljivejše zdravljenje. Odločitev za operativno zdravljenje mora poleg izvidov preiskav upoštevati še čas trajanja težav, klinično sliko – torej objsktivno oceno pacientovega stanja opravljeno na podlagi pregleda ter dosedanjo uspešnost konzervativne terapije – torej uspešnost zdravljenja z ustreznimi analgetiki, vodeno fizikalno terapijo in z modifikacijo aktivnosti.
Kot ste sami napisali je možno, da se čez čas po operaciji kljub uspešno izvedenemu posegu težave s hrbtenico ponovno pojavijo, zato so tovrstni posegi smiselni le, če ni konzervativno zdravljenje ni uspešno.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close