Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Mozolji

Mozolji

Spoštovani!

Vem, da tole vprašanje ne sodi v urgenco ampak vseeno imate pa zelo hiter odziv na vprašanje zato bom kar pri Vas zastavil moje vprašanje.

Pri 21. letih so me napadli mozolji in je ful neprijetno cel obraz imam v mozoljih pa še malo boli, stiskati ne upam. Naj povem, da se zdravim zaradi depresije pri psihiatrinji in jemljem Mirzaten ter Seroquel zdravila ne morem pa se upreti kakšni dobri čokoladi. Sedaj ugotavljam ali mozolji prihajajo od zdravil ali čokolade ampak mi ne uspe ugotoviti.

Mi lahko mogoče poveste kako si naj pomagam, pri zdravilih v stranskih učinkih ni navedenih kot stranki učinek mozoljavost.

lp,
Sebastian

Spoštovani!
Vpliva omenjenih zdravil na akne žal ne poznam, ne zdi se mi pa nemogoče. Prehrana sigurno vpliva, tudi starost je še nekako ustrezna za te težave. Zdravljenje običajno začnemo s skrbno higieno-umivanjem, lokalno z antibiotičnim gelom… Vsekakor pa predlagam, da o vplivu Seroquela in Mirzatena na razvoj aken povprašate še zdravnika, ki vam jih je predpisal!
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani!

Higieno imam skrbno in redno, zjutraj umivam obraz in zvečer, imam tudi tonik in eno kremo proti aknam ampak mi žal čisto nič ne pomaga. Opažam tudi povečanje mozoljev in čutim tudi bolečino, če slučajno mozolj stisnem poči in priteče tudi kar nekaj krvi, je to nevarno?

A se mogoče dobi kaj v lekarni brez recepta?

Lep pozdrav,
Sebastian

To, da priteče nekaj krvi pri stiskanju mozolja je normalno, bolj nevarno je samo stiskanje (torej-ne stiskajte jih!). Kolikor vem, kaj dosti več kot že imate v lekarnah ni na voljo brez recepta, je pa odpravljanje mozoljev dolgotrajno in trdovratno.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Živjo!

Hvala Vam za odgovor. Torej bo najbolje, če s časom ne bodo izginili, da obiščem osebnega zdravnika.

Lp,
Sebastian

Vsekakor. Obstajajo namreč tudi “močnejša” sistemska zdravila (v obliki tablet), ki so odvisna tudi od vrste aken in imajo tudi več možnih stranskih učinkov. V tem primeru bi bilo potrebno preveriti tudi možnost kombiniranja z vašo ostalo terapijo.
Pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Torej najbolje bi bilo, da naslednjič omenim zadevo moji psihiatrinji in mogoče mi bo znala kaj povedati. Saj lahko mi tudi ona potem predpiše zdravila, mar ne?

Kar se tiče zdravljenja mozoljev, se boste morali obrniti na izbranega zdravnika, vaša psihiatrinja pa verjetno najbolje pozna morebiten vpliv dosedanje terapije na njihovo nastajanje.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni!

Ker je moj problem podoben, bi vas vprašala za mnenje.

Stara sem 18 let in zadnje dva meseca imam probleme z mozolji. Čisto majhni so se pojavili po celem čelu vsake toliko pa se pojavi kakšen malo večji. Vedno sem imela mozolje, vendar v taki obliki in številu še ne. zanima me, če je razlog v tem, ker slabo prenašam vročino poleti in so rezultat tega mozolji?

hvala in lp

Pozdravljena!
Tudi lahko, a mozolje imate lahko v vseh letnih časih saj je nastanek posledica večih – tudi hormonskih dejavnikov.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close