Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija glivice?

glivice?

Spoštovani!
Imam težavo in vas prosim za mnenje. Na treh prstih na roki imam spremembe:razpokana, suha koža, bele pikice(če jih stisneš priteče ven brezbarvna snov), boli in peče. Zdravnica mi je predpisala kortikosteroidno kremo(so jo zamešali v lekarni, tako da imena ne poznam), Lamisil gel in Garamycin gel. Pravi, da gre verjetno za glivično obolenje (če ne bo izboljšanja, bo treba narediti teste). Zanima me, če se lahko okužba prenese na druge dele telesa(zaenkrat nisem opazila sprememb) in kakšna je verjetnost za okužbo drugih ljudi s katerimi imam običajne stike?
Kako do takšne okužbe sploh pride, kajti nikoli prej nisem imela takšnih težav.

Za odgovor se vam zahvaljujem.

Lp Maša

Pozdrav!

Prvo vprašanje , ki se mi postavlja je, ali so to sploh glivice?
Gr elahko tudi za kontaktno alergijo, uničeno kožo z agresivnimi snovmi, druge dermatološke bolezni.
Če so glivice, potem nalezljivost ni tako strašno velika.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

pozdravljeni!

Moja težava se je začela pred mesecem dni,ko sem opazila na hrbtu za kovanec velik krog,obarvan z rdečim v notranjosti pa je belo.Šla sem k zdravniku in mi je rekel da so verjetno glivice.Dal mi je Lamisil kremo,da naj se mažem.Po preteku 2 tednov sem šla nazaj ker krog na hrbtu ni izginil.Dobila sem drugo kremoAflodermin tablete Atifan 250 mg.tri dni me je koža zelo srbela,po tableti ki sem jo vzela vendar se je dalo zdržat.NO DANES PA SEM OPAZILA NA DOJKAH DA SO SE MI POJAVILE STRIJE IN NA OBEH MALI RDEČI FLEKCI. NE VEM KAJ NAJ STORIM STRAH ME JE.NIČ ME NE BOLI IN NE SRBI PA VENDARLE BI PROSILA ZA NASVET V PONEDELJEK ITAK IMAM KONTROLO.
HVALA ŽE V NAPREJ L. P.

Pozdrav!

res je nemogoče svetovati po takem opisu, ker je pač možnosti zelo veliko, na vsak način pa ne bomo našli rešitve na ta način.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close