Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Sončenje

Sončenje

Pozdravljeni.

Do sedaj nisem posvečal veliko pozornosti sončnim kremam in zaščiti proti soncu v poletnih dneh; saj me ni motilo, da me je enkrat na leto malo ožgalo in opeklo in sem imel potem “mir” za celo leto. Me je pa moje dekle opozorilo, da to ni glih zdravo, če pustim, da me vsako leto enkrat opeče, saj se s tem poveča možnost pojava kožnega raka in eno izmed znamenj, da ne posvečam veliko pozornosti zaščiti, so tudi majhna znamenja in pegice.

Moram priznati, da sem tudi sam opazil nekaj majhnih pegic, ki so verjetno posledica sonca oz. nastavljanja se soncu brez zaščite, …

Sedaj kar sem napravil iz kože je kar je … me pa sedaj zanima ali je možno proces zaustaviti oz. ali se koža čez leta obnovi (seveda če se seveda pravilno negujem (sončne kreme, …) in se ne nastavljam brez zaščite soncu oz. se sploh ne nastavljam soncu med “kritičnimi urami”)?

P.S.: Imam sicer rahlo temnejšo kožo.

Najlepša hvala.

Lp,

Rok

POzdrav!

To kar ste se odločili sedaj je pravilno.
Kaj pa se da narediti za nazaj, pa na žalost ni možno.
Okvara kože, ev. posledice so odvisne od skupnih doz, ki jih določen del kože dobi, kakšne pa so zadostne za sprožitev dogajanja , p ani merljivo.
zaščita za sonce!

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close