Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Alergija na sonce

Alergija na sonce

Stara sem 30 let in že kar nekaj časa trpim zaradi alergije na sonce. Včasih je alergija manj močna včasih pa je prav neznosna. Opazila sem tudi, da je bolj močna na to začetno sonce (maj, junij).
Občasno jemljem tablete claritine, se mažem s kremo za sončenje lrido in pred začetkom sezone pojem tudi dozo braunemona.
Letos pa je ta alergija še posebej močna. Direktnega sonca se tako izogibam, a se mi je po delih ki so bili nepokriti pojavila močna alergija, roke so mi kar malo zatekle, močno srbele in bile so žareče. Kaj v takem primeru storiti?
Moram še povedati, da sem eno leto bila tudi po enekcijo, vendar mi ni nič pomagala.

Prosim za kakšen nasvet, kako te probleme oblažiti, če jih že ne morem rešit.

Hvala in lep pozdrav!

Pozdrav!

Problem tako imenovane alergije na sonce je v tem, da ne gra za pravo alergijo, pač pa za to, da pri nekaterih tako močno sonce, kot je zdraj sproža pojav srbečih izpuščajev na mestu izpostavitve soncu.
Običajno so tile ukrepi: izogibanje soncu, zaščitne kreme proti soncu, tablete proti alergiji in v skrejnem primeru ob pojavu sprememb injekcije kortikosteroida.

Kaj več vam težko svetujem .

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close