Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Pigmentne pike in bradavice

Pigmentne pike in bradavice

Spoštovani!
Obračam se na Vas z enim problemom in sicer po celem telesu imam polno pigmentnih pik in nekaj bradavic. Pred nekaj leti so mi pet bradavic odstranili in sem zadovoljna, dosti lepše izgleda brazgotina kot pa bradavica. Zdaj me zanima naslednje,zakaj mi nastaja vedno več pigmentnih pik, kaj vpliva na njihov nastanek?? Sončim se občasno poleti, vendar verjetno zarad sončenja ne nastajajo. Naj preneham s sončenjem, potem se še pa bolj opazi temne pike?
Pa še eno vprašanje, babica si je pred mesecem dni povezala bradavico z sukancem in dva tedna po tem ji je kar odpadla. Kaj Vi mislite na te ljudske vraže, je to varno početje?
HVALA že v naprej!Res cenim Vaše delo, da se trudite in nam odgovarjate na taka vprašanja!
Lp

Pozdrav!

Pojav znamenj je posladica dednega zapisa in nima zveze s soncem, pač pa je sonce tisti faktor, ki lahko znamenje spremeni v rakasto.
Podvezovanje peclajtih tvorb ni priporočljivo, ker so pogoste infekcije, brazgotine …., lepše se ji odstranjuje z odžiganjem.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close