Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Differin gel in Resorcine

Differin gel in Resorcine

Imam mozoljasto kozo in po mnenju dermatologa imam tudi akne. Nekaj casa sem se mazala s kremo Differin gel, ki mi ni ne vem kaj pomagal. Potem pa mi je zdravnik predpisal kremo ki se imenuje Resorcine. Ne vem kako to deluje. Kaj ta krema sploh naredi. Koliko casa se moram mazat preden bo moja koza lepa, gladka in brez mozoljev.
Lep pozdrav za odgovore

Pozdrav!

Gre za različni mazili z različnim delovanjem, oba delujeta na zaroženevanje, Differine pa tudi na izločanje lojnic, noben pa ne reši vzrokov aken.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!

Nikoli nisem imela nevem kaj mozoljev, vedno sem imela lepo, čisto in gladko kožo na obrazu, pred pol leta sem nehala jemati kontracepcijske tabletke in po tistem, se mi je koža na obrazu poslabšala.. dobila sem izredno veliko mozoljev, prav tako največ okoli predela ust, zelo močnih rdečih pikic, ki se jih nikakor nemorem znebiti. Bila sem tudi mesec dni na morju vsega skupaj, vsak dan izpostavljena močnim sončnim žarkom, čeprav sem ležala tudi v senci.
ker nisem točno prepričana zakaj se mi je koža tako poslabšala, vas prosim za nasvet.
Zdravnik mi je predpisal kremo skinoren, vendar mi ni pomagala nekaj posebno, izsušila je samo vedno nove in nove mozolje, pa še to je trajalo 2 tedna preden je brazgotina popolnoma izginila. Mozoljev si ne praskam, vendar imam kljub temu rdeče ” fleke” ki ne izginejo..
sedaj sem začela uporabljati Differin-gel in upam da bo kakršnokoli izboljšanje. Zanima pa me, kaj naj storim, če izboljšanja ne bo? Posebno mozolji ( tisti beli.. ) me ne motijo tako zelo, saj jih ima vsak. Motijo me rdeče pikice okoli ust, zaradi katerih se moram pudrat, kar pa si ne želim…

hvala za vaš nasvet, lp

Pozdrav!

Verjetno je vzrok težavam hormonski, torej tudi ukinitev te terapije, kar pome ni, da so vzroki “notranji”, zato samo mazila ne bodo dovolj.
Odločitev za kakšno terapijo oz. katero, pa je odvisna od starosti, hormonskega stanja, ev. stranskih učinkov, najbolj pa od objektivnega stanja na koži.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close