Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija mozolji

mozolji

Pozdravljeni!
Stara sem 23 let in imam že 10 let probleme z mozoljasto kožo, v zadnjem letu ali dveh pa so se le še poslabšali. Kljub temu, da se zelo trudim s pravilno nego in čiščenjem, se mi na obrazu nenehno pojavljajo novi, drobni, vneti mozolji, ki so redko gnojni, navadno le živo rdeči. Ker pa je moja koža zelo bleda in prosojna, zapuščajo za sabo rdečine, ki ne izginejo še najmanj dva do tri mesece. Koža me velikokrat srbi, peče in zateguje, po drugi strani pa je tudi zelo mastna.
Rada bi našla trajno terapijo (poizkusila sem že s klimicin gelom, ki mi ni pomagal).
Ali je res, da kontracepcijske tablete pomagajo le v tistem obdobju, ko jih jemlješ, nato pa se stanje povrne na izhodno? Sama sem že jemala Diane 35, pa sem imela po nekaj letih pozimi precej suho kožo ter druge ginekološke stranske učinke in sem jih zamenjala za Logest. Poslabšanje na koži pa se je pojavilo nekje v roku šestih mesecev po menjavi tablet. Menite, da je to vzrok?
Ali obstaja še kakšna druga terapija za opisan problem? So tablete roaccutane premočne? Ali bi sploh predpisali to terapijo zdaj, pred poletnim časom?
Zanima me še, kako dolga je čakalna doba pri vas za samoplačnike in če je možno, da napišete še ceno pregleda?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!

New Report

Close