Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija cilindri pri otroku

cilindri pri otroku

Najprej vas lepo pozdravljam!
Imam hčerko,stara je 3 in pol leta. Na sistematskem pregledu so ugotovili da slabo vidi. Okolist je predpisal kapljice za oči 95%atropin so2. Po 5 dnevnem jemanju teh kapljic smo obiskali optika,kjer so opravili meritev vida in ugotovili -desno oko deoptrija 00 cilindri+2,50, levo oko deoptrija 00 cilindri+4,00. Ugotovitve ER-ja smo odnesli okolistu in na podlagi tega ji je predpisal očala in povdaril naj nosi očala vsak dan,cez 3 mesece pa na kontrolo.
Meni osebno se ne zdi, da bi otrok tako zelo slabo videl,zdi se mi pa ,da če pa bo nosila napačna očala ,ji pa verjetno lahko poslabša vid.
Sicer jo bom takoj jutri naročila še na pregled na očesno kliniko-a kaj ko so tako dolge čakalne vrste.
Prosim vas za nasvet,kaj naj storim.
lp

Menim, da je pravilno, da nosi očala, ki so bila predpisana in to redno, ker se bo le tako lahko vid razvil. Glede na to, da ste izmerili dioptrijo pri široki zenici s kapljicami sem mnenja, da je sigurno tudi to v redu. Kaj več pa vam brez pregleda težko rečem.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close