Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija kontrola mrežnice

kontrola mrežnice

Pozdravljeni! Pred nekako osmimi leti so mi delali pečate z laserjem na mrežnici. Spremembo na mrežnici je odkril zdravnik pri pregledu v vojski. Sam nisem opazil nobenih posebnih težav z vidom, razen, da se mi je po eni vaji kar stemnilo pred očmi. Po tem so me oprostili služenja in vseh vojaških obveznosti. Takrat sem imel dioptrijo cca -4 na obe očesi.
Imam pa problem, da se mi občasno pokažejo “iskre”, ki potujejo; podobno kot utrinki, le da jih vidim več hkrati. Vse skupaj traja nekaj sekund. Včasih se npr. pojavijo, ko po daljšem vstanem iz čepečega položaja. Sicer lahko normalno fizično delam in pri tem nimam težav. Zanima me, kaj bi to lahko bilo in ali je potrebno, da grem na kontrolo očesnega ozadja?

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Brez pregleda težko rečem, da je vse čisto v redu. Res pa je da se motnjave pred očmi pogosto pojavljajo pri kratkovidnih. Nevarno je, če bi se začelo pojavljati bliskanje pred enim očesom ali pa nenaden pojav slabega vida – kot nekakšna zavesa. V kolikor ste že imeli pečatenje menim, da je smiselno, da obiščete okulista, da naredi pregled očesnega ozadja pri široki zenici in se tako izključi morebitna patološka stanja.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close