Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija operacija

operacija

Pozdravljeni.

Stara sem 60 let. Moja diagnoza je obojestranska cortikalna cataracta, levo precej od centra, zadajšnji odstop steklovine, motnjave steklovine. Ozadje v midirazi s kont. st: desno: papila rahhlo bledeja v miopične peripapočarne atrofije chorietine, ki segajo proti makuli, kjer ke tudi pregrupacija pigmenta. V eriferiji ni videti rupture.
Levo: papila idem, v makuli manj degeneracij, v periferiji ni videti rupture.
Vdo -10,50 – 0,50/55 =0,6
VLO: -12,50 – 0,75/110-

Diagnoze:
H522 ast.myop.op
h251 cat cortalis sin dex
H353 DEG.myop.ant.dex.

Zanima me, kaj mi glede na diagnozo svetujete.Zdravnica pravi, da izboljšanje vida ni mogoče.

Ali je smiselno, da pridem k vam na pregled, saj si želim operacije za izboljšanje vida.

Hvala in lep pozdrav.

Če je prisotna siva mrena bo sigurno enkrat primerna za operacijo, še posebej če bo napredovala, česar pa ne moremo napovedati. Glede vida po operaciji sive mrene pa je tudi zelo težko napovedati, ker so na očesnem ozadju prisotne spremembe, zaradi katerih vid po operaciji ne more biti čisto 100 %. Res pa je da nas včasih preseneti in je lahko po operaciji tudi boljši kot pred operacijo. Menim, da bo pravi čas za operacijo, ko vas bo siva mrena tako napredovala, da vas bo začela motiti – megla pred očmi ali težave pri sončni svetlobi ali ponoči, včasih moti dvojni vid.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close