Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Vnetje oči, zdravljenje

Vnetje oči, zdravljenje

Pozdravljeni,

prejšnji teden sem zbolela (vročina, boleče grlo, glavobol). V nedeljo sem opazila, da imam kotiček levega očesa malo pordel. Naslednji dan pa sem imela obe očesi zelo rdeči, ni pa bilo veliko izcedka, ki je baje značilen za vnete oči, videti je bilo, kot da imam le par zaspančkov več.

Seveda sem šla k svojemu zdravniku, saj v mojem kraju ni okulista. Predpisal mi je kapljice Sulfasol 4%, ki si jih moram vstavljati 3x na dan po dve kapljici. Vprašala sem ga, ali si naj oči izpiram s kamilicami, ker sem že velikokrat slišala ljudi, da to počnejo, ko imajo vnete oči. Zdravnik je rekel, da tega pod nobenim pogojem ne smem početi, naj si oči izpiram s prekuhano vodo oz. z malce slano prekuhano vodo. To sem tudi počela in stanje se je precej izboljšalo. V tem času sem namesto mehkih kontaktnih leč nosila očala in se izogibala tv, računalniku (s katerim zelo veliko delam, ker sem prevajalka) in branju.

Še vedno pa me zanima: ali so kamilice res tako škodljive in zakaj? Poleg tega me zanima, ali naj vnetje oči pripišem predolgemu delu za računalnikom ali bolezni in porušenemu imunskemu sistemu? Je za vnetje krivo oboje?

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!

Res je lahko vzrok za bolezen kombinacija obojega. Glede kamilic pa: bojimo se da bi si ljudje z določenimi pripravki zanesli v oko kakšne nečistoče, ki bi bile lahko vzrok za vnetje.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close