Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija kalcij na roženici

kalcij na roženici

Lep pozdrav!

Stara sem 50 let, s pogostimi herpesi na roženici (že iz otroštva) in vnetij očesne veznice. Posledica tega so poudarjene žile v očesu. Tudi epitel ni vredu. V zadnjem letu je moja roženica postala bele barvce, kot bi imela belo mreno čez oko. Zdravnik pravi, da je to kalcij. Z lasersko operacijo so mi ga precej odstranili, več pa se zaradi tanke roženice ne da. Kalcij me zelo ovira pri gledanju, kot bi imela tujek v očesu. Zanima me, kako je ta kalcij nastal? Bojim se, da je kriva prehrana. Kot vegetarijanka uživam veliko mlečnih izdelkov. Se morda tako kalcij nalaga na moji roženici? Ga je mogoče zmanjšati? Je mogoče na kakršen koli način obnoviti roženico(presaditev ne pride v poštev zaradi žil)?
Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem!

Kalcij, ki se odlaga na roženici je posledica nenehnega kroničnega draženja in večkratnih ponovitev bolezni, tako da menim, da na to nalaganje ne morete kaj dosti sami vplivati. Za kakšno spremembo gre pa bi potrebovala oko videti, da stanje lahko ocenim.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close