Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija lečke

lečke

Pozdravljeni!

Imam vprašanje,ki ga nisem nikjer zasledila. Sama sem optik tako da mi je ravnanje z očali ter lečami dobro poznano. Sama nosim očala že 16 let, 4 leta pa prakticiram mehke leče in moram poudariti da se mi je dioptrija ustavila,kar je seveda zelo pohvalno. Me pa nekaj zanima..leče (-3.00)nosim normalno po predpisih, doma imam očala (-3.75)..enkrat na teden imam samo očala..vendar me te ure oz.dan v tednu ko imam očala oči zelo srbijo,grozen občutek izsušenosti imam v očeh (včasih je ta občutek bolj poudarjen ,drugič manj) poskusila sem že tudi s kapljicami pa ni bilo bolje. Moram pa povedati,da ko imam leče (zeiss) nimam nobenih problemov ..Res pa je da mi odgovarjajo samo te leče in čistilo samo opti- free (če je tle mogoče kakšna povezava)..Prosim za odgovor..Hvala že vnaprej!

monja

Ponavadi imajo ljudje, ki imajo suhe oči vedno težave z nošenjem kontaktnih leč. To, da vam kontaktne leče pomagajo in da vam naredijo subjektivno boljši občutek pa je lahko, da je površina roženica (torej sprednjega dela) mikroskopsko malo spremenjena. V teh primerih namreč ljudje kontaktne leče zelo dobro prenašajo. Te spremembe, ki sem jih opisala so lahko tako mikroskopske, da jih še z biomikroskopom ali špranjsko svetilko včasih težko opazimo in lahko čisto počasi napredujejo in se tudi ne razvijejo v kaj nevarnega. Kar sem napisala seveda lahko samo domnevam, ker bi za točno postavitev diagnoze morala narediti pregled.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close