Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Ječmenček na veki

Ječmenček na veki

Pozdravljeni,
moja hči (stara je 13 let) je imela spomladi letos ječmenček na levi zgornji veki. Ko se je vnetje umirilo, pa je v veki ostala bulica. Pred mesecem se je bulica znova vnela, tako da ima na zgornji veki sedaj rdečo bunkico v velikosti manjšega grahka. Sedaja sva naročeni na operacijo za odstranitev le-te. Zanima me, kako taka operacija poteka, ali je potrebna splošna anestezija, in tudi, na kaj je potrebno biti pozoren.

Hvala za odgovor!

Operacija poteka v lokalni anesteziji, tako da omrtvicimo predel deloma s kapljicami in deloma z zelo majhno injekcijo in v bistvu samo ta delcek operacije malo boli (ta pikica z zelo majhno iglico). Po operaciji je potrebno nekajkrat na dan greti s toplimi obkladki. Lahko nastane podpludba po operaciji, ker gre tukaj za mehka tkiva in se kri na tem predelu lahko razlije, ni pa nujno, ni pa nic nevarnega, samo da se ne bi ustrasli.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close