Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Vaje proti škiljenju

Vaje proti škiljenju

Lep pozdrav,
star sem 16 let in zadnje čase opažam da mi očesi ne gledata v eno točko(vsak mal navzven). To se mi je zacelo pojavljati okoli novega leta(prej nič). Zdaj bi najprej probal z vajami, preden se odlocim za operacijo.
Torej mi lahko poveste kako približno izgleda vaja, koliko časa traja…

Napotnico za vaje lahko dobim samo v javni bolnisnic ali izdajajo te napotnice tudi v zasebnih(da bi sel k optiku katerega imama v blizini)?

Res je napotnico dobite le pri zdravniku, ki ima pogodbo z zdravstvenim zavarovanjem, tudi nekateri optiki jo imajo (vendar zelo redki). Kot navajate če sta zrkli obrnjeni navzven je dobro da trenirate notranje očesne mišice to pomeni da svinčnik ali prst nastavite nekam v zunanji del vidnega polja in se pomikate z njim proti notranjem delu po krožnici ali pa da si svinčnik ali prst postavite pred sabo in ga pomikate čisto proti nosu. Vaje nekajkrat ponovite in boljše je da je eno oko pri tem zaprto. Sigurno pa je stvar lažje pokazati kot pa opisati.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

Pozdravljeni!

Začela sem opažati da se mi pojavlja enaka težava, le da očesi “gledata nekoliko navznoter”. Zanima me, kakšne vaje bi lahko delala za to.

Zahvaljujem se vam za odgovor.

Spoštovani, pravilen postopek v vašem primeru bi bil sledeč: najprej je potrebno ugotoviti vzrok škiljenj po pregledu pri očesnem zdravniku. On bo ugotovil ali potrebujete očala zaradi event. kratko-, daljno- vidnosti ali astigmatizma. Predpisal bi očala in operacija sploh ne bi bila potrebna. Ugotovil bi tudi eventualno slabovidnost enega očesa , njeno stopnjo in potrebnost operacije škiljenja. Na vsak način upoštevajte to navodilo pred kakršnim operativnim posegom. Lep pozdrav, dr Gorazd Kolar

*******************************************

New Report

Close