Najdi forum

Že nekaj let sem s človekom, s katerim sem sprva mislila, da bom preživela preostanek življenja z njim. A sem se motila. Pred pribl. 5 leti se je moj svet porušil, izgubila sem vso srečo, vso ljubezen, vso zaupanje, skratka vse. Fant mi je zatajil- samo meni- da gre na potovanje sam. To so seveda vsi vedeli, vključno z njegovo družino in mi vsi veselo prekrivali. Počutila sem se namreč prevarana, da sem bila edina, ki naj bi mu kaj pomenila, vendar mu sploh nisem nič pomenila. Če imaš nekoga rad, mu poveš vse, pa čeprav boli. Raje povedati resnico kot pa lagati ali celo zvedeti od drugih fantove skrivnosti.
Po vseh mukah, ki sem jih preživela, se še vedno nisem pobrala s tal, saj se je moje življenje obrnilo na 100 %. Prisegla sva si: nobenih laži, skrivnosti, neiskrenosti,… Z moje strani tega ne more dobiti, saj sva zelo različni osebnosti. Minilo je 5 let, stanje je pa še vedno hujše in globje. Ne vem, kaj naj naredim. Čisto sem brez ljubezni, sreče, zaupanja, iskrenega odnosa,… Na žalost sem že pri njemu 4 leta, saj sem upala, da bo bolje. A ni. Tako rada bi zavrtela čas nazaj in dalje normalno živela, pa ne gre. Preveč hudo je. Vsak dan se prepirava in ne najdeva rešitve. Še vedno so same skrivnosti, laži in neiskrenosti z njegove strani. Jaz pa čakam in čakam, kdaj bo spet tako kot je bilo. Sploh nimam več ne volje, ne želje po ničemer, vsi moji cilji so se porušili. Čustveno sem zelo nestabilna, vedno bolj depresivna, z vedno več zdravstvenimi težavami, s pomanjkanjem koncentracije, z živčnimi problemi, z vedno hujšimi glavoboli,…. Zadnja leta sploh nima časa zame, to še sam prizna, nič se mi ne posveti, me ne opazi, si me ne želi,…Popolna tujca sva si. Iskreno ga zelo sovražim, saj mi je uničil vse, kar sem imela. Poleg tega sem zelo naivna, saj verjamem vsem njegovim lažnim upom.
Problem, ki me mori že nekaj časa: kaj naj storim? Globoko v sebi bi rada rešila problem, vendar ne morem samo jaz, po drugi strani pa bi zbežala daleč stran od vseh. Precej sem se spremenila: prej komunikativna, z veliko kolegicami, sedaj zaprta vase, neprestano bežim, nimam kolegic. Večkrat pomislim tudi na samomor. Tako daleč pride, da bi rada vse končala. Če ne gre zlepa, pa zgrda.
PROSIM, POMAGAJTE MI, saj sem čisto na koncu z živci!!!!

Hvala za vsako pomoč!

Samo čas zapravljaš pri njem. Nisi edina, ki nima odziva na svojo ljubezen. Ponosno odidi življenju naproti in začni z novo energijo. Verjetno je plitek, otročji in nezrel, še nepripravljen za resno zvezo. Zakaj bi se morala ti mučiti z njim? Pravico imaš do sreče. To je ravno tako, kot bi olupila 1 kg pomaranč in potem jedla samo olupke. Ne boj se, da se bo imel bolje od tebe. Vsi imamo v življenju nihanja, jaz, ti, on, vsi ostali. Umetnost je zaživeti po svoji meri, in ti imaš to pravico, saj nisi njegov čakajoči predpražnik, ki uživa v čakanju in brisanju umazanije obenj!Srečno!

P.s.: Kako si predstavljaš srečno življenje?

Svoje zivljenje zivis in o njem odlocas sama. Vse, kar imas v zivljenju, je posledica tvojih lastnih odlocitev. Nehaj obtozevati druge in dojemi, da si sama odgovorna za svoje zivljenje.
Poskrbi zase in delaj na sebi. Uredi svoje zivljenje, sele potem bos pripravljena na zveze s kom drugim.

Sva že dve s popolnoma enakim problemom. Meni se intenzivno meša zadnje 3 tedne. Je groza!! Na trenutke še pride misel, pa kaj mi je tega treba, pa zakaj moram prosit, pa …. Upam, da mi kmalu kapne!!
Lep pozdrav,
KIKI

Spoštovana Miška!

Po vsem, kar ste napisali, sklepam, da vas odnos z možem psihično uničuje. Zdaj ste že tako daleč, da boste morali resno razmisliti o odhodu od doma oziroma ločitvi.

Ključno pri tem pa je, da boste skozi proces ločitve postopoma spoznali, koliko ste k razpadu zakona sami prispevali – nikoli ni kriv samo eden, nikoli vam druga oseba ne more zrušiti vseh načrtov in vseh sanj. Vsak človek se mora sam potruditi za svojo srečo in svoje zadovoljstvo.

Imate dve možnosti – da še vztrajate v zakonu, da za probleme krivite moža, da ste še naprej nesrečni in slabega zdravja ali pa da se postavite na svoje noge, prevzamete odgovornost za svoje življenje in odločno preusmerite tok svojega življenja.

Pred leti sem bila v podobnem položaju in iz svoje izkušnje vam lahko povem, da je to možno, da se da poiskati svojo srečo, treba pa je veliko delati na sebi!

Želim vam, da bi se vam posrečilo! LP

Oj,Miška!

Najbolj me je zbodlo,ko sem prebrala,da ga iskreno zelo sovražiš.
Dokler ga boš sovražila,pa če tudi malo,ne boš sposobna ljubiti in biti ljubljena.
Vedi tudi to,da če ga sovražiš,ga tudi nimaš rada!
Vprašaj se ,kakšne energije se nahajajo v tebi in če želiš tako nadaljevati.
Revizije si potrebna tudi ti.
Laži,skrivnosti,neiskrenost in posledično tvoja slaba volja te vodita v depresijo in jezo.
Pogovorita se in mu reci,da ni važno,kaj je v ozadju,samo iskren naj bo in da hočeš resnico in samo resnico.Kaj boš potem naredila in kako boš ukrepala,se boš pa sama odločala,ko boš videla,če še hočeš biti z njim glede na izpoved ali ne.
Problem je edino v tem,ker eni rajši vodijo igro z lažmi (verjetno se takrat počutijo močne),dominantne,kot da povedo resnico,ki bi pomagala k pravi in zadovoljni rešitvi.
Upaj na vse dobro in nikar nikogar ne sovraži,če želiš sebi dobro!

V tvojem opisu sem našla sebe, verjemi ni lahko narediti korak naprej pa vendar. Nikoli ne bo boljše, vendar vsak dan slabše, naredi konec in ne živi v upanju, ker to še najbolj boli. Delaj na sebi, vedi, da boš porabila ogromno energije, da boš postala nazaj to kar si bila. Ko boš to prestala verjemi, da se boš smejala in tepla po glavi zakaj že nisi naredila prej konca.
Veliko sreče ti želim

Če sem te prav razumela,te ima tvoj “dragi” z verigami doma zvezano in te že nekaj let ne pusti proč.

Se motim, kajne?

Za vajino “igro” sta potrebna dva. Če ti nisi zadovoljna, je nesmiselno vztrajat. TI si na potezi, ne ON.

Medtem ko druge čakamo da se spremenijo…naš vlak že odpelje.

Da ga iskreno sovražiš – to si mu povedala?

Se ti zdi da se na sovraštvu gradi odnos?

Morda pa za tvoje težave ni kriv partner. V tem primeru poišču strokovno pomoč.Pomagaj si.

Vse dobro ti želim.

Pa se to, draga miska,

kdor je z “živci na koncu” precej drugače dojema partnerja in cel svet kot nekdo ki je z “živci na začetku”ali vsaj “na sredini”.

Poskusi poiskat nekaj kar ti bo pomagalo prebrodit trenutno stanje.

Srečno.

Draga Miška555
Kot, da bi pisala svojo zgodbo. Ravno toliko sem tudi jaz v zakonu kot TI.
Ne bi se rada izpostavljala na forum, če želiš mi piši na moj meil: [email protected]
Pa se kaj več pomeniva.

lp, Nesrečnica2

New Report

Close