Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zamašen nos

Zamašen nos

Pozdravljeni!

Moj problem je sledeč in ga ob hitrem plegledu še nisem zasledil na forumu. Imam zamašen nos, nekje od novembra, ne vem točno, ker se že res dolgo vleče. Tudi lansko zimo sem imel podoben problem. Nos se mi stalno maši, ponavadi samo ena nosnica in se prenaša iz ene na drugo večkrat na dan. Še posebaj kadar ležim. Občutek imam kot da se maši višje v nosnici in tudi če poiskušam spihati ponavadi spiham bolj malo. Nenavadno se mi zdi predvsem zato ker me ne bolijo sinusi in ker se mi ob telesni aktivnost blokade sprostijo. Pomislil sem na alergije, vendar imamo mačke doma če dolga leta, to pa se pojavlja šele 2 leti. Ko pa sem bil naprimer teden dni odsoten od doma se je stanje bistveno izboljšalo, vendar nato po 2-3 tednih doma spet poslabšalo.
Ali gre za alergijo ali kakšno drugo bolezen? Kaj svetujete? Hvala za odgovor. Lep pozdrav!

Pozdravljeni!

V vašem primeru najveretneje ni alergija ( ni pa možno izključiti ), ampak normalen “nosni ciklus”, to pa pomeni, da ko mirujemo – predvsem ko ležimo, se sluznica v eni od nosnic nabrekne ( “počiva” ) in to ponavadi v nosnici, ki je trenutno nižje – spodaj. Pri fizični aktivnosti tega ni, ker je prekrvavitev v nosu boljša!

LP. drIB.

jaz mam isti problem hodil sem že na orl in so mi rekli samo za fiziološko raztopino katera mi ne pomaga..pomagajo pa mi kapljice za nos .

Spoštovani!

Glede, da so težave le doma, je velika možnost, da je alergija. V takšnih primerih pogosto imamo naizmenično zamašenost ene od nosnic, lahko obe, bolj pogosto leže. Priporočam alergijsko testiranje in po potrebi pregled pri specialistu.

LP. drIB.

pozdravljeni.
Pred nekaj leti sem imel nezgodo, utrpel sem udarec v glavo in zlom sprednje lobanjske kosti.kasnej med zdravljenjem sem imel operacijo in dobil titanovi ploščici. po končanem zdravljenju niti nism bil tako pozoren, sedaj pa je težava že kar očitna.
Zelo redko imam odprte obe nosnici,večinoma le ena.Stanje se izboljša le med gibanjem, spim pa skoraj vedno z odprtimi usti, poleg suhe sluznice to povzroči tudi “smrčanje”.posledica pa je tudi da večino časa sploh nimam vonja.
prosil bi vas za mnenje, kje bi lahko bil vzrok.poškodba?
in kako je možno rešiti to stanje.operil in podobne stvari mi težavo rešijo začasno, potem pa se mi sluznica name in moram z uporabo prenehati.
Zahvaljujem se za vaše mnenje. lp

Spoštovani!

Ali je vse to povezano ali ne, lahko pove le tisti ki vas pregleda (lahko da je kaj spremenjenega v nosu …).

LP IB.

New Report

Close