Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Šumenje v ušesu

Šumenje v ušesu

Pozdravljeni!

Prosim za mnenje o težavi, ki me tare že približno dve leti.

Moj problem je šumenje v levem ušesu. V njem slišim pretakanje krvi po žilah ter bitje srca.

Bila sem na večih pregledih na ORL. Zdravnik je ugotovil, da je sluh dober in se ne spreminja, ušesa so dobro prepihana… Edina težava, ki jo je odkril, je bila ta, da sem še vedno imela žrelnico, za katero je menil, da zapira vhod v ušesno troblji, kar naj bi povzročalo šumenje. Žrelnico so mi nato v operativnem postopku odstranili. Sedaj je že 4 tedne od operacije in šumenje ostaja nespremenjeno.

Zdravnik je zato predlagal še zadnji možen postopek- naredil naj bi mi zarezi v bobniča ter na ta način prezračil ušesa. ČE to ne bo delovalo, naj bi šlo za okvaro živca, ki pa ni popravljiva.

Zanima me, kakšne so lahko posledice tega postopka, ki me še čaka (zareze v bibničih). Moram priznati, da mi ni prijetna pomisel na ta postopek, zato vas sprašujem, če se vam v mojem primeru zdi smiselen.
Ali obstajajo še drugi možni vzroki za šumenje v ušesu, ki niso povezani s samim ušesom.

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav

Saša

Pozdravljeni!

Zarezi v bobniča ( miringotomija ) je smiselna, le če imate tekočino – sluz v srednejm ušesu. rekla ste, da je vaš sluh v redu, če je tako, potem nimate potrebe za omenjeni poseg. Šumenje pa je ponavadi posledica okvar čutnic v notranjem ušesu ( ponavadi zaradi prekrvavitvenih motenj ) in takrat je težko najti pravo pomoč, mogoče zdravilo za boljšo prekrvavitev ( Betaserc ).

LP. drIB.

New Report

Close