Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija žrelnica in šumenje v ušeših

žrelnica in šumenje v ušeših

Pozdravljeni!

Stara sem 27 let in že kakšno leto in pol mi šumi v ušesih (slišim srčni utrip in “pretakanje krvi”) . Bila sem na pregledu na ORL, kjer so ugotovili, da je sluh dober in se ne spreminja, in tudi sicer zdravnik ni odkril nobene okvare, ki bi povzročila šumenje.

Na pregledu pa je opazil, da imam še vedno žrelnico in me je napotil na operacijo. Njegovo mnenje je bilo, da žrelnica zapira vhod v ušesni troblji in da to povzroča šumenje.
Pred 14 dnevi sem bila operirana in poseg prestala brez komplikacij. Težave pa so naslednje: po operaciji sem se nekaj časa zelo slabo počutila, boleli so me sinusi, nos pa imam še vedno zamašen. Šumenje v ušesu se ni umirilo, postalo je še glasnejše.

Rada bi vedela, ali so sinusi inzamašen nos posledica operacije in koliko časa je potrebno, da se stanje umiri.
Zanima me tudi, kakšna je verjetnost, da se mi bo šumenje še umirilo (zdravnik je rekel okoli tri tedne) in če ne, kaj so lahko še drugi razlogi za šumenje.

Hvala za odgovore in lep pozdrav

Saša

Se povsem strinjam z razlago vašega zdravnika.
Da bo zdravljenje hitrejše, vam priporočam, da si občasno vkapate 2-3 kapljice Benila ali Operila v nos (ne več kot 5 dni) ter nato rahlo pihnete v zatisnjemn nos, da izenačite pritiskv ušesih.
Lp, dr. IF

New Report

Close