Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija GLAVOBOL

GLAVOBOL

Pozdravljeni!
Zadnjih deset dni imam močne glavobole, ki izžarevajo predvsem v prednji del glave.(oči, čelo).Povišane temperature nimam,37.3, osebna zdravnica mi je predpisala CECLOR-MR, 750mg. ter nalgesin. Ker bolečine niso ponehale, mi je dodala še TADOL kapsule, ki pa mi omilijo bolečino le za kratek čas. Ko ležim je bolečina malo znosnejša, ko sem pokonci pa je prisotna še vrtoglavica ter občasno temnenje pred očmi.
leta 99 sem bila operirana na sinusih (prvo punkcija, čez 14 dni op.), leta 2001 pa sem pri prometni nesreči utrpela težek pretres možganov, bila sem tudi v nezavesti.
Kaj mi svetujete, kam se naj obrnem? Bolečina ne poneha, na fakulteti imam izpite, šola me zelo veseli, ampak sedaj nikakor ne morem študirati!
Hvala in lep pozdrav!

Vzrok za vaš glavobol je najverjetneje vnetje sinusov, manj verjetno poškodba (ker traja le 2 tedna). Da boste razumeli zakaj boli glava (tudi za očmi) pri vnetju sinusov in kaj je potrebno ukreniti preberite odgovor na vprašanje: SINUSITIS?:

Ob prehladih (nahodu) nabrekne sluznica v nosu, ki zato zaprehe v zračne votline ob nosu (sinuse) in srednje uho (zapre se t.im. Evstahijeva tuba po kateri se uho zrači). Vse te votline se morajo zračiti, sicer v njih zaradi porabe kisika v zrako nastane podpritisk (bolečine v licih in v ušesih), zaradi tega pa se nato izlije še tekočina iz okolišnega tkiva in če se na tekočino nacepijo še bakterije dobimo gnojno vnetje sinusov ali/in srednih ušes (hude bolečine v licih in/ali ušesih). Enostavno za razumet ali ne?!
Če hočemo pomagati je torej najprej potrebno poskrbeti, da se omenjeni prehodi ne zamašijo – koristijo kapljice, ki nos ‘odpirajo'(Benil, Operil) in izpiranje nosu s fiziološko raztopino. Istočasno je potrebno tudi zdraviti vzrok za prehlad: če gre za viruse (v nosu je vodena vsebina,ni povišanih levkocitov in povečanih bezgavk na vratu) je potreben le čaj in Lekadol, če gre za bakterijo (v nosu gnoj,levkociti so povišani, na vratu pa so boleče in povečane bezgavke) je potreben antibiotik, če gre pa za alergijo (kronično vnetje ob stiku s cvetnim ali hišnim prahom, dlako živali itd.) pa spreji proti alergiji.

če ne bo bolje se oglasite pri specialist ORL.
LP, dr. IF

New Report

Close