Najdi forum

UŠESA

Spoštovani,

Septembra 2005 sem operirala hčerko staro skoraj 6 let sedaj, za mandeljne in žrelnico, zaradi pogostih angin ( v zadnjem letu pred operacijo smo nabrali 10 angin ). Dr. ki jo je operiral je pripisoval angine kot posledica nepravilno pozdravljene škrlatinke, ko je hčerka imela 2 leti ( dejansko so se po tem obdobju res začele angine ).Stanje se je po operaciji izboljšalo in praktično do par mesecev nazaj ni imela nobene bolezni več.

V zadnjih mesecih ( od poletja dalje ) pa ima vse bolj pogoste probleme z ušesi, torej vnetja ušes. Oktobra je imela vnetje npr vnetje zunanjega in srednjega levega ušesa in dobila amoksiklav, niti ne 3 tedne zatem pa vnetje desnega ušesa ( vendar samo zunanji del kot je rekla zdravnica ). Sprva so ji dali trakec in nato kremo oziroma 2 kremi ki naj bi jih premešali in namazali notranjost ušesa. Po tem je bilo bolje in cca 14 dni zatem si je ponovno v isto uho začela dajati prste, češ da jo moti. Če pogledam v to uho se vidi na koncu ( koliko pač je mogoče videti s prostim ušesom ) nekaj “belega”. So to možni ostanki kreme?

Naj vam povem da že nekaj časa opažam njeno preveliko občutljivost na glasnost-zvok po eni strani in po drugi strani kostanten občutek kot da ne sliši pravilno.
Dejstvo je da mi v zadnjem obdobju tudi v vrtcu so omenil da imajo občutek da ne sliši pravilno ( tudi logopedinja , poleg vzgojiteljic ).

Napotnico sicer smo dobili za pregled v bolnici, vendar je nanj potrebno čakati mesece….

Ali mi lahko poveste avse mnenje glede pravkar prebranega?
In ali je možno da je otrok po eni strani tako občutljiv na zvok in istočasno da ne sliši pravilno?

Hvala

Spoštovana!

Možno je, da se je žrelnica ponovno povečala ali pa se je prezračevanje srednjega ušesa zaradi česa drugega poslabšalo in kot posledica tega otrok slabše sliši. Spremembe v sluhovodih so lahko ostanki kreme, lahko pa je tudi izcedek. Priporočam pregled pri specialistu in kontrolo sluha.

LP: drIB:

Spoštovani,

čez vikend sem delal zapiske s predavanj, tako da sem jih poslušal s pomočjo glasbenih slušalk.

Še danes pa čutim podoben pritisk, kot ga imaš, če se ti zaštopa uho.

Po kolikom času mislite, da bo ta pritisk popustil in kaj lahko naredim, da se to čim prej zgodi.

Ali naj morda tudi obiščem osebnega zdravnika.Drugače pa slišim normalno, le pritisk v ušesih čutim.

Z lepimi pozdravi,
klemen Selan

New Report

Close