Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija ponavljajoča vnetja ušes

ponavljajoča vnetja ušes

Spoštovani,
moj sin bo januarja star 5 let. Od 1. leta do danes je imel že najmanj 35-krat vneto srednje uho. Ko je bil star dve leti in pol so mu odstranili žrelnico in opravili še “zareze” v bobniče za izboljšanja sluha. Kontrole sluha so pokazale minimalno odstopanje, ki pa po besedah specialista ni “alarmantno”. Pol leta po operaciji žrelnice je bil zdrav, zatem pa je imel uho vneto še najmanj 10-krat. V zadnjem mesecu se mu je v času vnetja ušes izrazito poslabšal sluh (želi npr., da mu beremo bolj glasno ipd.). Angino je imel le dvakrat, kljub temu da ima zelo povečane mandlje.

Pediater nas je tokrat ponovno napotil na ORL, ki smo ga sier že obiskovali pred operacijo žrelnice.
Kaj lahko še pričakujemo: kako se zdravijo dolgotrajna vnetja v nadaljevanju? Ali ga čaka ponovna operacija ? Osebno ne vidim smisla, da gre na še eno operacijo žrelnice, če se je le-ta ponovno razrasla, saj je to potem nedokončan krog?
Kaj sploh storiti?
Vnaprej hvala tza odgovor in lep pozdrav.
Alenka

Spoštovani!

Ponovna operacija žrelnice ne pomeni vedno nedokončan krog. Žrelnica se z leti postopoma preneha zrasti ( oziroma se zmanjša ), z rastjo otroka pa se spremenijo tudi drugi pogoji (razširi se evstahijeva cev, spremeni se njena lega …). Zaradi tega kljub vsemu priporočam ponovni pregled, kjer se boste še enkrat posvetovali za nadaljno zdravljenje ( po potrebi tudi za odstranitev velikih nebnic – ki včasih tudi nagajajo zaradi velikosti).

LP: drIB.

New Report

Close