Najdi forum

sinusi

Pozdravljeni,

sem v 33 tednu nosečnosti in že nekaj tednov prehlajena. Zadnjih nekaj dni me je začela boleti desna stran obraza, tako da sem pomislila na možnost gronoloma in danes obiskala zobozdravnico, ki pa me je pregledala in ugotovila, da z zobmi ni nič narobe in da imam verjetno sinusitiz (ne vem če sem prav napisala). Zanima me kakšen bo postopek zdravljenja glede na moje stanje. Hvala in lep pozdrav.

Težave, kot jih opisujete so kar pogoste v nosečnosti, tudi pisem na to temo je kar nekaj.
No tako: v nosečnosti pride do precejšnih hormonskih sprememb, po domače bi lahko rekel, da zaradi tega zastaje več tekočine v telesu. To vpliva na slabšo prehodnost nosu, tudi pogost izcedek in večjo nagnjenost k infektu. Vse skupaj vpliva tudi na obnosne votline (sinuse), ki ležijo ob nosu..
No, težave je vedno najbolje preprečevati in to velja tudi v tem primeru. Najbolj učinkovito in najmanj škodljivo je izpiranje (vkapavanje) fiziološke raztopine v nos (raztopino dobite v lekarnah). Nič posebnega, vendar učinkovito! Kasneje, če pride do komplikacij, pa je najbolje , da se posvetujete z vašim zdravnikom. Pri gnojnem vnetju (gost rumen izcedek iz nosu z bolečinami v licih) je potreben tudi (primeren) antibiotik.
LP, IF

New Report

Close