Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Triletnik ki ne govori

Triletnik ki ne govori

Pozdravljeni,

imam triletnega fantka, ki še ne govori (pove samo kakšno besedo, tata, mama, pa še kakšna se mu tu pa tam posreči…). Sam nisem prav nič zaskrbljen, ker še ne govori, nas pa je pediatrinja poslala na pregled sluha, ki bi bil lahko vzrok, zakaj pri treh letih otrok še ne govori. Sam sem prepričan, da otrok sliši, saj z njim vsak dan komuniciram. Pogovarjal sem se tudi z njegovo vzgojiteljico, ki tudi še nikdar ni podvomila, da otrok ne bi slišal.

Seveda sva z ženo sinčka peljala tudi na pregled (Avdiološka ambulanta LJ), kjer pa niso mogli nič kaj dosti ugotoviti, ker je bil malo prehlajen. Tako moramo čez mesec dni ponovno na pregled. Doktorca nam je dejala, da morda malo slabše sliši vendar diagnoze ne more dajati 100%, ker je pač prehlajen….

Na izvid pa je napisala dignozo timpanograma: levo tip B, desno tip C
ADG v prostem polju se odziva na zvok jakosti 35 – 45 dB.

Zanima me kaj pomenijo te številke in diagnoza timpanograma.

Pa še to: doktorca je predlagala, da če bo ugotovljeno, da ima okvaro sluha, bi bilo najbolje operirati najprej žrelnico (sam se s tem tudi strinjam).

Prosim še za vaše mnenje in razlago diagnoze timpanograma in jakosti zvoka na katerega se odziva.

očka

pozdrav…..

Timpanogram B oz.C pomeni da se srednje uho nezadostno prezračuje,temu je najpogosteje vzrok povečana žrelnica in posledično odstranitev le te.Izguba sluha 35-45 dc pa je že srednje močna stopnja izgube,ki zahteva ukrepanje.

Lp Dr. IB

New Report

Close