Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija zamašen nos

zamašen nos

Pozdravljeni!
Že nekaj časa imam nos zamašen, kak dan bolj, včasih manj. Iz nosa mi teče čisto prozorna tekočina. Ne morem je zaustaviti. Sem pa opazla, da imam, bolj v levi nosnici, manjšo odprtino, ki se je kar sama od sebe zožala in postala bolj rdeča. Včasih je tudi občutljiva na dotik, takoj začnem kihati in mi priteče ta tekočina. Najhuje je zjutraj, oz. ko se zbudim. Nisem imela nobenih poškodb nosa, bolezni, operacij. Me ne boli glava,… nobenih bolečin nimam. Ni odvisno od vremena, koliko sem uspela ugotoviti, ni alergija… Skoraj čez noč se mi je to zgodilo. Pa me zanima, ali je možno to rešiti z kakšnimi zdravili, oz. zakaj se je to sploh zgodilo, in kaj to je…ker mi ne gre iz glave informacija, da je baje nujna operacija. Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Pozdrav….

Glede na omenjeno operacijo vas je verjetno že pregledal specialist ORL,ki je že najverjetneje ugotovil vzrok vaše težave.Jaz pa vam na napisano zelo težko brez pregleda pojasnem kaj več.

LP Dr. IB

Pozdravljeni!
Težavo imam že več kot pol leta. Desna nosnica (v glavnem) je precej neprehodna. Ko si jo očistim, pride iz nje gosta, ponavadi rjavkasta tekočina, ki je zelo neprijetnega vonja. Pred enim tednom je bilo prvič, da je bil izloček precej krvav in tudi po čiščenju mi je še nekaj časa tekla kri iz desne nosnice. Ta teden pa imam že tri dni neprestano krvav izcedek. Zanima me vzrok in seveda zdravljenje.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovana!

Pri takšnih težavah priporočam, da vas pregleda ORL specialist, samo s pregledom lahko vidimo, kaj je narobe v nosu ( lahko so razširjene žile, tumor …).

LP. drIB.

pozdravljeni!
Sicer nisem zelo prehlajena, ampak si moram veliko brisati nos. Ko se useknem se mi poleg izcedka iz desne nosnice vedno pocedi malo krvi pomešane z sluzjo. Na trenutke je krvi tudi malo več, ampak vedno le iz desne nosnice. to se mi dogaja že kakšen 4. dan. Sem se pa pred 5 dnevi močno z vrati udarila v desni del glave nad ušesom, zato sumim da bi bil to vzrok tega.
me pa skoraj vsak dan boli glava.
Prosim Vas za kakšen nasvet ali objasnilo. Hvala!!

Spoštovana!

Najveretneje se je poškodovala kakšna žilica ali pa je od prehlada počila žilica na nosnem pretinu in se potem to tako pokaže. Ne redko se to vse ponavlja pri prehladih. Če se ne pomiri sam, je potreben pregled, da bi se eventuelno “požgala” ta žilica (če se najde).

LP. drIB.

Pozdravljeni!

Rada bi samo delila izkušnjo. Stara sem 22 let in pred približno 15 leti sem bila skoraj en teden v bolnici, ker sem imela nenadno krvavitev iz nosu, ki jo je še zdravnik komaj ustavil. Vzrok: Pol tableta aspirina. No, takrat so mi žilo ˇpožgaliˇ in do pred kratkim je bilo z nosom vse u redu. Decembra lani so se težave spet ponovile – jutranje krvavenje brez razloga, nisem rabila nosa izpihovat ali se kam udarit, kri je pritekla. Vsak dan, 10 min dela. Prejšnji teden pa mi je bilo vsega dovolj in sem obiskala specialista ORL. Najprej mi je dal notri indikator in ugotovil, da se je pokazala kar velika žila. To je seveda požgal, ni nič bolelo, samo kihalo se mi je cel dan. Zdaj je že u redu. Krasta se je odluščila, na dotik je še malo boleče, ampak stanje je vsak dan boljše.

Dodala bi še to, da ne čakat tako dolgo kot sem jaz. Res ni boleče..

Lp Jusa

Spoštovani!

Hvala na opis vaših izkušenj.

Lp IB.

Pozdravljeni
stara sem 16 let in sem zadnje čase prehlajena. Nos mam zamašen, ko si ga pa izpihnem, je pa zraven izcedka tudi kri, ki pa nima ravno kakšnega neprijetnega vonja. To se mi je že pred časom pojavilo in potem je bilo vse ok. Kot opažam, se mi to dogaja ko postane hladneje.

Zahvaljujem se vam za odgovor.

Spoštovana!

Pri mrzlem in/ali suhem zraku se sluznica nadrači, oteče in se kapilari “odprejo” – izcedek je lahko krvav. Čuvaj se, da se čim manjkrat prehladiš.

LP IB.

Lep pozdrav,
sem 19 letnik in mi zadnji teden tezave dela prehlad. Imam poln nos in kasljam. Ko si obrisem nos oz, ko se izkasljujem je imel izcedek prvo rumeno barvo, sedaj pa ze dva dni rdeco (kri).
Je pa res da prenavljam sobo in sem imel stika z veliko prahu in stekleno volno, ko sem praznil prostor je bilo tudi veliko starih stvari.. (kolikor je bilo mogoce sem uporabljal masko)
Najlepsa hvala za odgovore.
Lp.

Kaj pa je vprašanje?
Sicer se pa je vaše predvidevanje verjetno kar pravilno!
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

Pozdravljeni,
pregledujem vaše izkušnje izpred leta in imam iste simptome. Zelo je moteče vsa sem kihava, že zjutraj. Bila pri svoji zdravnici, naredila mi je alergen test in nimam nobene alergije.
Prosim za vašo rešitev , kam ste se obrnili, da so vam pomagali.

Najlepša hvala za odgovor

Spoštovani,

alergijski rinitis je lahko samo lokalen – samo v nosu: V tem primeru se v krvi ne najde protiteles in tudi s kožnimi testi se ne potrdi alergije.

Zdravljenje je torej enako kot za alergijski rinitis. Če to ne pomaga, je možno še kirurško zdravljenje nosu.

Torej svetujem endoskopijo nosu in pregled pri ORL specialistu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close