Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija smrcanje, stotic!

smrcanje, stotic!

pozdravljeni,
vem in sem tudi nasla na iskalniku, da je bilo o tem ze veliko povedanega ampak vseeno nisem nasla odgovora, ki pesti mene oz. mojega partnerja.

Veliko berem o tem, da je smrcanje v veliki meri odvisno od teze. moj partner je malce tezji, vendar do pred kaksnim letom sploh ni zasmrcal.
Zadnje leto pa je vse hujse in naj povem, da ze vec let nazaj zelo pogosto krvavi iz nosa. ponoci je vcasih vzglavnik cisto krvav, niti ne ve, da mu ponoci tece kri.
naj povem se to, da je imel to zadnje leto resnicno napeto in stresno sluzbo v tujini, stalne voznje tja in domov, jaz sem medtem zanosila, gradila sva in se preselila-vse to v enem letu.

ali je mozno, da stres vpliva na smrcanje ali pa krvavenje iz nosu?
zakaj sploh pride do teh krvavitev?
srecala sem bivso sosolko, ki mi je zaupala, da je njen partner zacel smrcati pred dvema letoma, letos pa je imel nekaksno “zganje” v nosu in od takrat je bolje, vendar se lahko ponovi. Je zeloo suh, se veliko ukvarja s sportom. O cem je govorila?

hvala

Pozdrav

Z leti se sluznica nosu kot vse drugo v organizmu spremeni,in so težave bolj izražene,ali pa se šele takrat pojavijo.Zaradi tega je možno da se šele zdaj pojavi smrčanje,ali pa krvavitev iz nosu,kot posledica pokanja kapilar,vse to pa je lahko povezano z fizičnim in psihičnim stresom,zvišanim krvnim pritiskom ,z suho nosno sluznico…..Priporočam večkratdnevno izpiranje nosu z fiziološko raztopino ,morda malo manj stresno življenje,ter obisk pri specialistu ki se z smrčanjem bolj pogosto ukvarja.

Naslov in povezavo dobite na strani:

lp Dr.I.B.

New Report

Close