Najdi forum

Živjo!
Vesela sem, da sem s spodbudnimi mislimi komu pomagala.
Sprašuješ me, kako sem se počutila po izgubi punčke oz. kako sta potekali naslednji dve nosečnosti.
Po izgubi telesno deformirane punčke sem mislila samo na to, kdaj bom spet lahko zanosila. Zdravniki so mi svetovali naj počakam vsaj 6 mesecev. Jaz pa sem bila duševno tako na dnu, da se mi je to zdelo predolgo. In sva tvegala. Počakala sva na prvo menstruacijo po porodu in takoj začela planirati drugega. Čudežno nama je uspelo že prvi mesec. Nosečnost je potekala normalno. Le grozen strah sem imela pred ultrazvočnimi pregledi, ker sem se bala, da bo spet kaj deformirano. Pa ni bilo. Rodila sem zdravega fantka.
Ko je bil sin star 3 leta sva dobila še hčerkico. A tu pa ni šlo brez hudih skrbi in težav. Skoraj eno leto je trajalo, da sva jo sploh spočela. Na ultrazvoku so nam povedali, da ima močno povečano nuhalno svetlino in da ima morda Downov sindrom (mongoloidna). Odločila sva se za amniocentezo, ki je na srečo pokazala zdrave kromosome. Kako sva bila srečna! Pa še ni bilo konec skrbi. Bila je zelo velik plod in z ritko navzdol. Planirati smo morali carski rez. A čudežno se mi zdi, en dan pred porodom se je punčka obrnila z glavico navzdol in lahko sem rodila po naravni poti.
Koliko skrbi je bilo…
Koliko solz je bilo pretočenih…
In danes, ko se spominjam teh dogodkov, ne vem, kako sem to lahko tako dobro prenesla.
Strahu pa se nisem znebila, ne v drugi ne v tretji nosečnosti. Vse moje nosečnosti so bile prežete z grozljivim strahom.
A ves čas sem sama sebe prepričavala, da bo vse v redu. To mi je precej pomagalo.
Če bi bila še kdaj noseča vem, da bi me spet zgrabil STRAH.
Potrebno je razmišljati pozitivno, čeprav je to včasih težko.
Tudi meni je hudo za tvojo punčico. Se mi zdi, da si še bolj trpela kot jaz, saj si rodila ŽIVO.
Ne obupaj, želim ti vse lepo in živega, zdravega otročka!

Hvala ti za pojasnilo in lepe želje za naprej. Imam eno prošnjo, če ti ne bo odveč. Ali mi posreduješ tvoj e-mail naslov, da bi bila lahko s teboj v stiku, ko me bodo preganjali različni strahovi.
Lep dan in lepo nedeljo
Mojca

Pozdravljena Mojca!
Sem šele začetnica pri delu z računalnikom in brskanjem po internetu, zato ne vem, kako naj ti posredujem svoj e-mail naslov ne da bi ga drugi videli. Želim namreč ostati anonimna, saj so v našem kraju pogosto zlobni jeziki. Ali obstaja kak drug način, da se najdeva? Me ne bi motilo. če bi bili na vezi. Pozdrav!

Ojla
Sem imela dva dni računalnik na dopustu. Ni problema, pa ti prva piši na moj e-mail, ki se glasi

[email protected]

Pa ti bom jaz kasneje odgovorila, tako, da ne bo nihče na forumu videl, hahaha

LP

New Report

Close