Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Srbenje koze proti koncu nosecnosti

Srbenje koze proti koncu nosecnosti

Sem v devetem mesecu svoje prve nosecnosti in imam priblizno dva tedna tezave z zelo srbeco kozo. Opravila sem vse potrebve preiskave ( jetrne teste , preis. krvnega slad.) , ki pa so bile negativne . Prosim . ce ima katera kaksen nasvet kako lajsati srbenje , ker me to pocasi spravlja v obup . ANA

Živjo,
sama sem imela podoben primer v osmem mesecu. Ginekologinja me je poslala k dermatologu – saj sem imela rdeče, srbeče izpuščaje po trebuhu in prsih. Dala mi je Advantan(10%) z hidrofilnim mazilom in olivnim oljem. To je sicer kortikosteroid, vendar je bilo res grozno… svetovala mi je tudi strogo dieto (ukinila sem jajca in med, ter omejila surovo hrano, od mesa pa sem jedla le belo meso.
Upam, da te nisem preveč prestrašila.
lp, Tjaša

Da se ne bi preveč prestrašila:
lahko da so samo živci…
LP,
Ivana

Meni se je srbenje pojavilo že na začetku nosečnosti, saj imam zelo suho kožo. Imela sem tudi vneto kožo na trebuhu. V lekarni sem dobila neko kremo Trixena ali nekaj takega, ki je brez konzervansov in dodatkov, primerna tudi za dojenčke. Ful mi je pomagala. Nosila sem jo kar s seboj, in ko sem začutila, da se bo začel napad, šla z njo do Wc-ja. Sicer ni bila ravno med najcenejšimi kremami, vendar je bila res zlata vredna kar se umirjanja srbenja tiče. Tudi zvečer, preden grem spat se namažem, dodam še eno plast kake druge, navadne kreme. Sicer sem kot mastna štručka potem, vendar lahko vsaj v miru zaspim.

Mene je prav tako srbela koža predvsem na trebuhu.Bolj ko je rasel trebuh bolj me je srbela koža.Ginekolog mi je rekel da je to ker se koža širi in srbi, da si moram fejst mazati z mandljevim oljem ali pa kremo proti strijam.

Edini pravi preskus niso jetrni testi, ampak pregled krvi na vsebnost zolcnih kislin. Ce so prisotne v krvi v vecji meri od dovoljene, pomeni, da se zolc ne izliva pravilno v prebavila ampak prehaja v kri (morda ker plod pritiska na izvodilo?).
Te preiskave odredi gastroenterolog. Če se pokaze povisanje – takoj sprozijo porod, ker je to za plod nevarno. Zal pa na rezultate cakas tudi 14 dni.
Vprasaj dr. Pusenjaka, kaj meni, ce gre za sum na holestazo in ce si ze v devetem mesecu, je morda bolj smiselno sproziti porod kot cakati na izvide?
Sama sem imela holestazo, in koza me je tako srbela, da sem hotela sredi noci se zacet z glavo zaletavat v zid, samo da bi se srbenje nehalo. Matzala sem se anestezinom, mazilo ti po receptu zdravnika zmesajo v lekarrni in omrtvici kozo. Zal pomaga samo kaksno uro… Bilo je tako hudi, da sem bila po nogah spraskana do krvi. Razlika me obicajnim nosečnim srbenjem koze in tem, je morda v tem, da te v tem primeru srbi vsa koza, tudi v sluhovodu, med prsti, podplati, dlani, v nosu, povsod povsod… in je res neznosno.
Upam, da imas samo nosecnisko obicajno srbenje in da te nisem prestrasila.
Srecno in drzim pesti, da se bo srbenje nehalo.
Natasa
PS.: po porodu takoj zgine!

Maži se !!!!!!!!! Ker drugače boš polna strij, tako kot jaz.

Tudi jaz sem imela v nosečnosti srbečo kožo. Po krvnih izvidih so mi rekli, da imam povišane jetrne teste (v povprečju skoraj vsi testi za 100% višji ) in žolčno kislino.
Tako, da so mi že čez dva dni sprožili porod, saj sva bila že oba z otročkom ogrožena. Hvala bogu, da sem bila že v 37.tednu, ko je otroček že dovolj razvit.
Po porodu pa se mi je stanje vidno izboljšalo.

Upam, da te nisem prestrašila. Previdna pa bodi vseeno.

Alenka

Jaz se mažem od začetka nosečnosti, pa mi nič ni pomagalo. Sem na polovici in tako polna strij po bokih, takih prav vijoličnih, kot da bi kdo risal zemljevid na mene.

Najprej hvala vsem za nasvete . Bila sem pri dermatologu (kremo za mazat ,ki mi jo je dal ne pomaga nic ). V petek tudi v porodnisnici , kjer so mi pojasnili , da te tezave povzrocajo zolcne kisline in me v torek (11) narocili na preiskave in sprejem v porodnisnico . Upam , da se bo vse izteklo vredu . ANA

Ana, drzim pesti!
Vsekakor pa ti ze zdaj zelim tudi en hiter in lahek porod in zdravega korenjacka!
Pozdrave,
Natasa

Pozdravljeni,

sem v 33 3/7 tednu nosecnosti. Vceraj popoldan se mi je pojavila srbecica po celotnem telesu. Cez dan je prenehala, zvecer pa se ponovno pojavila. Prisotna je tudi danes.

Ali je dovolj hitro, ce v ponedeljek kontaktiram ginekologinjo? Ali bi bilo bolje, da grem kar v porodnisnico?

je mozno, da je srbecica posledica zauzitja paradiznika? Ker se je namrec pojavila po tem. Imela sem jo tudi v prvi nosecnosti, ko sem en dan pojedla ananas.

hvala

New Report

Close