Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kateri vrtec izbrati v Mariboru?

Kateri vrtec izbrati v Mariboru?

Pozdravljeni,

jeseni bi našega pikca radi dali v vrtec in to v kaki dober. Zanimajo me vaše izkušnje z vrtci na mariborskem področju – kateri so dobri, zakaj, imajo kake posebne vrtce v stilu računalniških vrtcev ipd. Za vsa mnenja vam bom zelo hvaležna.

LP,

Pipi

Zdravo Pipi!

Mi sicer nismo direktno iz MB, ampak iz okolice, tako, da MB vrtcev ne poznam zelo dobro. Hčerka je obiskovala vrtec v našem kraju. No, ko smo se odločali, da bo šla v vrtec, pa so bili v igri tudi MB vrtci. Na internetu boš verjetno našla kar nekaj zanimivosti, saj ima kar nekaj vrtcev svoje strani. Jaz sem šla pogledat walfdorski vrtec na Studencih, pa nisem dobila ravno najboljšega vtisa.
Predlagam ti, da si preko interneta nagledaš kateri bi bili primerni, nato pa se s sinom kar odpravita tja pogledat.
LP, Metka

Imamo isti problem, le da bomo za začetek morali iskati jaslice…

Prve informacije so porazne. Velika večina znancev ima otroke v privatnem varstvu (kar je sicer po našem prepričanju slabša izbira), saj je v MB zelo težko najti vrtec, ki bi podpiral normalno življenje staršev. Sem kaopak spada tudi vedenje, da traja služba od osmih pa do… Saj bi bili zadovoljni že, če bi bilo organizirano varstvo vsaj do 17. ure.

Zasebniki, kje ste ???

lp
mačkon

PS: Delovni čas vrtcev je očitno nastavljen za maksimalno uživanje vzgojiteljic, starši pa smo si sami krivi, če na delamo za tekočim trakom od šestih do dveh. Za (po mojih info.) edini celodnevni vrtec v MB pa so takšne čakalne vrste, da je za pop***

Naš taveliki sin je od tretjega leta (letos je v zadnji skupini) v vrtcu Jožice Flander in lahko rečem, da smo kar zadovoljni. Hodi v enoto, katere povdarek je na planirjenju in imajo dosti izletov (predvsem ob sobotah – s starši). Organizirajo tečaj drsanja, smučanja, hodijo na različne razstave, imajo nemščino (angleščine žal ne),… Pa zdi se mi, da kar prisluhnejo staršem, kar se tiče raznih aktivnosti, ki bi jih želeli za svoje otroke. Sin je z vrtcem vse skozi zelo zadovoljen.
Pa še to: vrtec normalno obratuje do 4h, potem pa imajo še eno skupino odprto do 5h (zbirno skupino). Zanimivo pa je, da je v tej skupini le nekaj otrok (od vseh vrteških skupin) in še bolj zanimivo je, da večina otrok gre domov že hitro po drugi uri. Se dostikrat sprašujem, kaj starši delajo, da lahko otroke vsakodnevno že ob dveh vzamejo. Ko pride mož 10 minut pred četro po sina, sta tam običajno le še dva otroka.
Mene moti edino njihova organizacija čez počitnice in praznike. Takrat imajo tudi neke vrste zbirne skupine in običajno je katera druga vgojiteljica. Lani poleti se je na primer zgodilo, da je bila po kosilu celi avgust ena, ki jih popoldne (pa ni bilo nobene vročine) ni peljala ven (pa tudi sicer se ji ravno preveč ljubilo z otroki). Tako, da je v bistvu kar tri mesece na leto delovanje vrtca in aktivnosti zelo omejeno.
Lep pozdrav!

Mi smo bili zelo razočarani nad enoto Waldorfskega vrtca Mavrična dežela. Hrana se je ponavljala vsak teden! tri mesece dolgo. Otroci se sploh niso navadili na raznovrstno hrano! Spali so v popolnoma zatemnjeni sobi, popolna tema! Nenormalno. Ena od vzgojiteljic je imela svoje ljubljenčke, ostali ji niso bili mar! To je bila Mojca Marija. Grozljivka!

New Report

Close