Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija sinostoza sagitalnega šiva

sinostoza sagitalnega šiva

Pozdravljeni!

Sin ima sinostozo sagitalnega šiva in bo pri treh mesecih operiran. V bistvu ima mečavo še odprto, zadnji del lobanjskega šiva pa je zaraščen. Zato je tudi glava zelo ozka.
Ali se bo po operaciji oz. ko bo otrok rastel, lobanja razširila in bo oblika glave taka kot pri ostalih otrocih? Ali bo še vedno vidna ozka glava?

Najlepša hvala za odgovor.

Pozdravljeni
Poseg bi moral omogočiti razširitev lobanje. Mogoče bo v dobi rasti potreben še kakšen poseg.

lep pozdrav

Aleš

Pozdravljeni,

moja 5-letnica ima dolihocefalno obliko glave. glava ji raste navzgor in nazaj. na vrhu je mogoče potipati greben, zadaj pa ima nekakšno buško. tudi čelo ima precej ven. pediatrinji se sicer ne zdi nekaj grozno, spet drug zdravnik pa pravi, da ima precej. skrbi se predvsem zaradi razvoja možganov. do sedaj se je razvijala normalno, shodila pri 11 mesecih, govorila hitro in razločno, tudi motorično je razvita. je pametna punca. vendar sem prebrala, da se lahko težave začnejo pojavljati šele recimo ob vstopu v šolo.
zato me zanima vaše mnenje glede tega. in ali je mogoče v njeni starosti še izvesti kakšno operacijo, ki bi pripomogla k pravilnejši obliki glave?

Hvala za odgovor

V Sloveniji s s tovrstno patologijo ukvarjajo nevrokirurgi. Tako je najbolje, da se obrnete nanje.

lp,

******************************** Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med. specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije [url]http://www.bozikov.com[/url] [url]https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/[/url]

New Report

Close