Najdi forum

KAJ NAJ SI MISLIM???

Pozdravljene gospe in gospodične!

Namreč v teh dneh pričakujem svojega prvega otroka in me ena stvar mori.
To je da mama od mojega fanta noče da bi jo otrok (seveda ko bo znal govoriti) klical babi ali mama …. ampak hoče da jo kliče po imenu.
Pa ne vem zakaj noče biti babi? A je mogoče še premlada za babi (53) let?
Skratka ne najdem in ne najdem odgovora. Sem pa žalostna ko poslušam gospe ki so ali še bojo v kratkem babice kako to z veseljem povejo; naša pa noče bit babi.

Mogoče kompliciram ali ne razumem zato prosim za vaše odgovore in vašo pomoč do razumevanja takega stališča.

Hvala

sončka vsem

Hej,Na!
Sama sem postala babi pri 54 letih.Bila sem se v sluzbi in zame je bila to sama sreca.Prepricana sem,da bo tudi za mamo tvojega fanta.

Ne vem,zakaj to zeli.Poznam tudi mlade mamice in ocke,ki jih otroci klicejo samo po imenu.Kaksno je moje mnenje,ni pomembno,ker nikoli ne sodim.
Pac vsak ima pravico do svoje svobode.

Rada bi ti povedala,da bo mogoce ob tvoji mami najboljsa babi,kakorkoli se bo kasneje ob bitjecu odlocila.Naj ti to ne zmanjsa radosti materinstva.
Uzivajta s partnerjem 100 na uro .Pri nas smo vsi po vrsti mislili,da bom nona.Pa je iz prvih zlogov najlazje izgovoril ba-ba; ba-bi in tako sem babi,kar mi je strasno vsec. Babi je izgovoril pred mami,pa hcerka ni bila nic
uzljena,saj je kasneje cel dan cisto tiho sepetal mami,kot bi izgovarjal magicno besedo.
Mogoce te moti obcutek,da ni ponosna,da bo dobila vnuka.Na to ne smes misliti,ker sem prepricana,da to ni res.Naj sin povprasa,kaj jo vodi k temu.
Verjetno kak globok razlog to ni.Kaj bo to prvi vnuk -vnukinja?
Ce ne,kako jo drugi klicejo?

Se enkrat,naj te to ne mori. Vem pa,da malo boli in te razumem.Zdaj je pomembno,da sta vidva prva in glavna. Ni res?
Zelim vam vse naj,vsem trem,posebno se malemu bitjecu. Babi

Pozdravljena!

Za božjo voljo, jaz pa razmišljam čisto drugače ! Saj sploh ni važno, kako koga kličeš, važno je , da se bosta z vnukom-vnukinjo imeli radi, da bosta uživali ena z drugo. Tvoja tašča bo na vnuka celo zelo ponosna ( saj praviš, da je prvi) in to nima veze s tem, kako jo bo klical.

Včasih so otroci svoje starše vikali; ali to pomeni, da je narobe, ker se tradicija ni ohranila? Stvari gredo pač naprej. In ne zameri: Ali si ti vprašala svojo taščo, kako naj bo tvojemu otroku ime? To je tvoja intimna stvar, taščo pa naj kliče, kakor ona hoče.

Jaz sem stara 54 let in vnučke še pričakujem .

Ob rojstvu pa naj tvojemu dojenčku pri posteljici stojijo same dobre vile!

Lep pozdrav! Marika

Na, nekateri kličejo babice na primer takole: babi Ana, babi Marija, seveda zato, ker sta dve babici in ju tako ločijo med seboj. Predlagaj! Je pa res, da se nekatere gospe počutijo postarane, če jih imenujejo “babica”.
Mislim pa, da bo tvoja tašča še vesela in ponosna, da je lahko babica, ko bo zagledala svojega vnučka! LP

Jaz sem presrečna, da sem nona že 2,5 leta in bom v kratkem še enkrat. Na to sem ponosna in nočem biti nič drugega. Smo pa različni in tudi tvoja tašča se bo lahko še premislila, če boste otroku pravili pojdi k babici, poglej kaj ti pravi babica…. Če ne, je pa čisto vseeno, glavno, da se boste imeli radi in boste skupaj uživali. Stare pa smo enako ali smo none, babice, stare mame, ome ali imenovane po imenu.
Srečno postani mama ti želi nona Karolina.

Moja mami si je tudi želela da je nebi klicali nona, še posebej zato, ker je moja nona (od otrok pranona ) živa. Kličeta jo mama Milena in se mi zdi to prav lepo. Važno je, da bo imela otroka rada

Lala

Hvala vam vsem za odgovore in pomoč h razumevanju.

Tudi midva sva predlagala da bi jo klical babi Milena pa tudi to ne pride v poštev. Saj se zavedam da je to postranskega pomena ampak ko sem brala vaše pisnje je lepo to da ste vse vesele da ste oz. da boste babice,none kar koli že. Na strani naše Milene pa se mi zdi da to ne bo nikoli tako.

Je pa res da se midva tega otroka neznansko veseliva in nekak ne pustiva da karkoli vpliva na naju ampak včasih ko razmišljam me pa malo potre. Ampak bo že.

Hvala vsem za lepe želje in upam še kdaj na vašo pomoč.

Lep vikend,
užitke z vašimi in našimi sončki.

Pust jo, ima pač probleme okoli staranja.. Otrok jo bo pa na koncu klical kot bo on želel..
Ti samo uživaj.. Tašče so pač tašče..

mislim tako kot marika. Saj gre zanjo. To sploh ni tvoj problem, ti samo sprejmeš njeno željo, kot če bi naprimer ona tebe klicala snaha, pa bi ji ti rekla, naj te raje kliče po imenu. Je bolj prijazno. Mene moji otroci kličejo po imenu in se mi zdi, da izmenjujemo mnenja brez avtoritet. Tudi spoštovanje starejših pri nas doma ni samo po sebi razumljivo, ampak spoštujemo tudi mlajše in imajo enakovredna mnenja.
Če ne razumeš, zakaj noče biti babi niti ni važno, saj ni treba da razumeš. Važno je, da jo upoštevaš.
In kot je rekla Mina, kaj če ima probleme okoli staranja. Tudi možno, ampak zakaj bi se ti bodla s tem. Če boš jo silila biti babi in če bi ti ona na koncu priznala, da ima take probleme, boš ti potem zmagoslavna in ona moralna poraženka in ti bo to všeč? Jo hočeš premagati, ji dokazovati, da je stara, ji “pomagati odrasti” ? Ali si sposobna resnično pomagati taki osebi ali pa ti gre za premoč? Ne svetujem ti takih bitk, ne rabiš jih, dovoli, da se vsak po svoje veseli rojstva in deli ljubezen otroku. Želim ti zdravega otroka in dosti sreče.

Jaz svojo babico kličem mama, svojo mamo mami, moj otrok pa mojo mamo (svojo babico) omika. Torej, nobene babi nimamo v družini, pa se zato nihče ne sekira. Ko je moja mami izrazila željo, da bi bila omika, nam je bilo vsem razumljivo, da moramo njeno željo spoštovati in se nihče ni ukvarjal s tem, komu je všeč in komu ne – važno, da je njej. Le zakaj ji ne bi naredili tega veselja? In če si tvoja tašča želi, da jo njen vnuk kliče po imenu, menim, da bo to prav prisrčno, saj bosta kot veliki in mali prijatelj, ko se bosta sprehajala z roko v roki in se klicala po imenu. Jaz podpiram individulano odločitev.

Pa lep dan. M

No, kako smo si različni, moja mama pa vztraja, da jo vnuki kličejo stara mama – je rekla, da je tako dolgo čakala na vnuke, da zdaj pa hoče biti stara mama. in je fuul srečna in pomlajena stara mama :))

aja, tadruga je pa babi, tudi na lastno željo 🙂

Ne bo nič hudega, če jo bo vnuk – vnukinja klical po imenu, če tako želi.

A veste kaj se je zgodilo pred časom? Ena mamica je imela že dve punčki in na ultrazvoku so ugotovili, da bo rodila še tretjo deklico. Rodila pa je fantka. Očitno so si zelo želeli fantka. Ker so tako proslavljali, da zase niso vedeli.

Tudi tebi želim malo drobno bitje , princa ali princesko, ki bo v vaš družinski krog prinesel ali prinesla mnogo lepih trenutkov.

Pa javi nam, kako boste dali ime.

o tem kako bo otrok klical svojo babico je odločilno kako jo bosta imenovala ti in moz, babica pri tem ne more narediti ničesar, nikakor pa ne dovoli da jo klice mama, mami, mamica, ali kar je še podobnega (ker to si ti)

še to, ha ha, moja mama, ni hotla da jo moji otroci kličejo nona (asociacija na osla in košaro na glavi), pa ni mogla naredit ničesar, jaz sem jo pred otroki vedno poimenoval nona, in to je za otroke zakon

Drej,edino pravilno.Mislim,da imajo none v srcu polno kosaro(asociacija)
pozitivne energije, ljubezni in naravne dobrote;pa se kaj dobrega skuhajo.

Ze od vsega zacetka pa sumim,da je pri mladi bodoci mamici dvom v necem drugem.

Mami,nic dvomov,samo radost in uzivajta, Babi.

babi, res si želim take mame (tašče), kot si ti

Hej,Drej! Ce znas od srca in iskreno povedati nekaj takega,sem prepricana,da si osvojil tasco in se kaksno njeno prijateljico zraven.
No,saj me zet ima prav rad.Mlade ljudi zelo cenim.Ful ste bistri in ste se pravi cas otresli raznih predsodkov,ki jih je bila moja generacija polna.
Kljub temu smo bili veseli,sprosceni pa malce manj. Bodi fajn in hvala Babi

draga babi,
moja mama in tašča sta tvoje popolno nasprotje, res škoda da se ne poznava, imaš še kakšno prosto hčerko?

Na zalost ne,ceprav sva si zelela.Moz je vedno rekel:Saj se mize v lokalu ne moremo cele kompletirati. Pa se ta nama je odfrcala tako dalec.Je pa se vedno nasa in njen sine tudi.To je edino pomembno in edino resnicno bogastvo. Imela sem cudovitega strica,Drejcek smo ga klicali.Takoj sem se spomnila nanj,ko sem zagledala tvoj drej.
Simpaticno te je brati. Babi

Nič ne misli. Že veliko prej, preden so prišli vnuki, sem želela, da sem mama in nič drugega, čeprav bi nekateri želeli, da sem babi. Kako mi bodo rekli vnuki, je intimna stvar med mano in vnukom, in to naj bi upoštevali tudi starši. Sicer pa sem stara 47 let in pričakujem tretjega vnuka in sem ponosna, vesela in srečna, kajti tega, kar dobiš od vnukov, ne dobiš nikjer.
Zato si ne ženi ničesar k srcu, naj jo vnuk kliče tako, kot si ona želi.
Lep pozdrav.

New Report

Close