Najdi forum

Zivjo!

Vem da ta tema ne spada glih v ta forum, samo sem prepričan da je tudi na temu forumu nekaj poznavalcev rabljenih avtov
Kupujem rabljen avto do cca 1.400.000, naj bi bil letnik 2000 ali novejši s čim manj kilometri.
Zanimam se predvsem za:
R Clio&Twingo
VW Polo
Seat Ibiza
Fiat Punto
Ford fiesta
Opel Corsa
Odpadejo korejci, japonci (novejši letniki) so pa predragi (Yaris…)

Zanimajo me vaše izkušnje glede servisov (cena…), porabe, na kaj je treba pri nakupu pazit (kako veš da ni bil karamboliran), kvaliteta izdelave, kaj je treba pri kateremu avtu ponavadi zamenjat…
LP

Na Strelišču v Ljubljani (Rakovnik) so imeli še prejšnji teden en super avto za
1.200.000. Pokliči jih na tel.041-632-848!

Prvo kar je, moraš izbor še malce zožati. Jaz bi takoj odpisal opla (prevec tezav in napak), potem bi odpisal VW, predragi servisi in deli…
Potem pazit kje kupis. Neuki in placani novinarji delajo reklamo, da je varno kupiti rabljen avto v avtohišah, kjer imajo trgovino z rabljenimi avtomobili. Skratka tam se dobri ohranjeni avtomobili prodajo preko zvez, ostane pa škart roba in kar je nedopustno veliko avtomobilov ima nazaj zavrtene števce. Pa še ti avtomobili imajo previsoko nastavljeno ceno. Poznam kar nekaj ljudi ko so dali svoj avto staro za novo in se je njihov avto kasneje prodajal celo od 50.000-100.000 km zavtenimi nazaj! Celo najbolj ugledne in največje avto-hiše v LJ, ko bi človek lahko rekel, če komu lahko zaupam lahko njim.
Na avtosejmu je tudi zelo zelo malo moznosti, da dobiš kaj pametnega. Najbolje je kupiti preko časopisnega oglasa, tudi salomona… tako da si ti avto ogledaš na njegovem domu, ne pa na kakšni pumpi ali na kakšnem parkirplacu…
Skratka dober in ohranjen rabljen avto, se ne kupi od danes do jutri, razen, ce imas veliko sreco. Tukaj moraš oceniti lastnika kot avto…od kakšnega mulota, se jaz takoj obrnem. Recimo če kupujes od drugega lastnika avto, pa ti ta 100%garantira, da avto ni bil nikoli zaleten. Tak clovek laze, ker ne more vedeti kaj je prejsnji lastnik pocel s tem avtom…stekla na avtih imajo vsa letnico proizvodnje in hitro od zunaj vidiš, katero je bilo ze menjajo. Prav tako gume imajo oznako kdaj so bile proizvedene. Tu je kopica stvari, kjer lahko lastnika ujames na lazi in mu to lahko 100% takoj tudi dokazes. Pa cel kup stvari, ko oceniš obrabo raznih delov in prevozene kilometre…ali je bil na novo barvan…to se ne da vse tukaj opisati.
Jaz ko sem svoj avto kupoval(dve leti starga), se mi ni mudilo, le čakal sem na kaksno ugodno priloznost in mimogrede spremljal oglase..enkrat na mesec sem sel na avtosejem, si malce bolj ogledal avte iste znamke in jih primerjal…in po par mescih sem naletel na zelo dobro ohranjen avto z ugodno ceno. Takrat pa moras denar vedno imeti pri roki in cimprej najbolje tako vse uredit tudi glede prepisa. Drugace se clovek premisli ali pa mu kdo ponudi vec….

Skratka mnogo je stvari na katere je treba paziti, zato moraš imeti cimvec informacij o določenem tipu avta…

Odlična izbira bi bil kakšen Nissan almera ali micra, če ste za manjše. Z Nissani imam odlične izkušnje in jih z veseljem priporočam. Kakovostna izdelava, dobra oprema, minimalna poraba, nikakršnih okvar. Lep pozdrav.

Pol maš pa res srečo. Z micro so bile same težave. Da o servisu sploh ne govorim. Za tako dragega še nisem slišal. Tako, da se je avto splačalo bolje prodati, kot pa popraviti.
Sej japonci, korejci, so nekako uredi, če gre pa kaj narobe, moraš pa imeti zelo debelo denarnico…že redni servisi so kar dost dražji od renaulta…

mi bi mogoče lahko kdo svetoval,kje pri katerem trgovcu se da dobit kakšen avto. Predvsem sem imela v mislih kakšnega poštenega trgovca,če sploh obstaja.
lep dan,

V naši vasi sicer ni nobenega avtomobilskega trgovca, tako da če si iz naše vasi, te še nekako razumem. V mestih pa so na vsakem vogalu in predvidevam, da se hecaš.

New Report

Close