Najdi forum

Te dni se selimo u novo stanovanje in imamo toliko robe,da ne vemo kaj bi z njo.Če ma kdo kakšen predlog ali pa izkušnje s selitvami naj mi prosim svetuje,kako najlažje in najučinkoviteje se preseliti :))). (Da bo že enkrat mimo) 🙂

Hvala lepa za odgovore

Preberite knjigo Karen Kingston ČIŠČENJE NEREDA IN FENG ČUI,
pa bo šlo lažje!

EVo mene, danes popoldne začnemo. Kako se lotit stvari. Primeš, pa nosiš tolk časa, da ne zmanjka. Je pa kriza ja.

Ti ne zavidam-revše-naj te pa motivira kako bo pol fajn(upam, da greš na boljše!). Kar se pa knjige tiče, pa ta čas raje škatle nosi-oprijemljivega efekta bo več. Ali pa če je kje kaka knjga npr.: “Kako opraviti selitev z duhovno energijo ” ali “kako prepričati pohištvo, da se preseli samo”…

…jz sem se selila 3-krat do sedaj, pa ti povem da bi se še enkrat, brez problema. A veš kolko krame se na ta način rešiš, za katero prej misliš, da jo nujno rabš??? Kar veselo pakirat, zraven pa imej uno ta črno vrečko za smeti, pa vse tisto kar ne rabiš…fok vanjo.!
Pa dober tek pri delu!

Zdaj res ni čas za branje knjig! Je pa tako, kot pravi Majda, sedaj imaš idealno priliko, da se rešiš stare krame. Malček zobe stisni pa bo, saj greš na bolje, mar ne?

Hoj Tim!
Imajo vse moje predhodnice kar prav, ko ti svetujejo istocasno “ciscenje”…Pa se start pri pospravljanju v nove prostore bo veliko lazji….
V svoji dolgoletni praksi pri pospravljanju odvecne navlake in krame ali starih oblek sem prisla do zakljucka:1. Ce nekega predmeta nisi pogresal nekaj let, pa se ti valja naokoli, ga raje odvrzi..Razen ce ne gre za drag spomin na nekoga , ki si ga zalozil…
2. Ce imas spravljeno obleko in obutev, ki je ze nekaj let nisi spravil nase, jo odvrzi ali podari nekomu, kajti obstaja velika verjetnost, da bos se najmanj toliko let nosil druga oblacila in obutev kot do sedaj….
3.Enak princip velja se za druge predmete, na katere si ze zdavnaj pozabil in jih med tem nikoli potreboval…..
Sicer pa veliko veselja in srece v novem stanovanju! Da bi imel lep dom! ( Dom pa naredijo ljudje! ) LP!

Pa še ena resna: selila sem se pred 2 mesecema: lepo oštevilči kartonske škatle ( jaz sem jih imela kakih 30) in na list pod zaporedno številko škatle lepo napiši vsebino.
Saj bo kmalu mimo. Ko zapakiraš misliš, da sedaj pa bo, pa šele potem vidiš, da se šele začne. Pa vseeno optimistično naprej!

Selila sem se prejšnji mesec. In sem prav zadovoljna sama s sabo, ker sem se že v zadnjih mesecih pred selitvijo rešila hrčje zaloge zadnjih desetih let. To ne moreš verjet, kaj vse sem našla. Ma, polno uporabnih stvari, ampak očitno sem čisto dobro živela brez njih, če nisem vedela, da jih imam.
Lahko ti svetujem samo to, da obdržiš v svojem življenju samo tisto, kar resnično uporabljaš. Ostalo pa, RK, kosovni material, bovšji trg…. Se boš počutil kot prerojen.

Jaz pa sedmič in upam, da samo še enkrat v lastno stanovanje in konec! Smo pa včeraj skoraj 100% vse uredili in komaj čakam, da začnem urejati stvari v novem domeku. 😀

Se tudi strinjam s tem, da je to idealna možnost za tapravo generalko. Mi smo manjše kose pohištva, ki jih zagotovo nismo imeli namena vzet s seboj nastavili zraven kontejnerja in je čez noč kar izginilo.
Imam pa izkušnjo, ki jo rada delim z drugimi: namesto škatel smo (če je le šlo), uporabili ogromne vreče za smeti (nove seveda). Na ta način lažje zbašeš malo več v avto, saj škatle zahtevajo svoj volumen. Pa še lažje jih je zavihteti na ramo, kot pa škatlo nositi pred seboj. To je priporočljivo predvsem za oblačila (izvensezonska) in igrače. Oštevilčiš jih pa lahko z nalepkami.

Lp!

Hvala vsem za vzpodbune besede in nasvete :)) Preselil sm se, polovico stvari stran pometal,pa še par stvari kupit da bo stanovanje kot se šika.Upam, da je zdej to to,ker še enkrat se ne bi selil, ali pa mogoče, čez ene 10 let :))

LP

New Report

Close