Najdi forum

Povejte mi kaj naj naredim? S taščo smo se že stokrat dogovorili naj ne hodi odpirat oken v najino stanovanje a dogovor drži le kak mesec in nato spet, problem je v tem da imamo isti vhod in stopniše ter ni nobenih vrat, ki jih bi lkahko zaklenil, tudi najine kuhinje ne pusti v miru, vedno mi hodi vanjo ko me ni, pa tudi stvari mi odnaša in nato jih moram iskati. Prosim vas če kdo ve kakšno rešitev, naj mi jo pove. HVALA:

To, da ni nobenih vrat, ki bi jih lahko zaklenili, pa težko verjamem. Mi imamo v vsakih sobnih vratih ključe. Res, da so vsi enaki, a zakleniti se da! Če res ni nobenih takih vrat, si jih pa dajte narediti!

Pozdravljena,sem tasca zetu in bila hcerka zelo pozorne in ljubece mame.Imela sem tudi zlato tasco,h kateri smo vsi radi hodili.Saj nas je cakal vedno nasmejan obraz.Zakaj?Imeli smo se zelo radi.Ni se vtikala,pa smo ji radi sami vse porocali.Tudi,kako je bilo na pocitnicah,potovanjih…Bila je preprosta dusa z naravno inteligenco.Ko sva iz Ljubljane z mozem odhajala na Primorsko,me je prosila: Saj mu bos zvecer skuhala kamilice,ki jih ima zelo rad(se danes).
Edina pripomba:Naj hcerko vendar pripeljem kdaj v krilcu,ne vedno v igralnih hlackah.Baje so sosede imele pripombe.Pa sva se lepo pogovorili,zakaj je v hlackah,ker je zame bila tako bolj urejena, kot v kaksnem pomeckanem krilcu.
Ne vem,ali so preproste babice in tasce bile strpnejse ,ali smo bile tudi neveste vcasih take.
Sama kot tasca zivim dalec,res dalec od svojih.Vidimo se veckrat tudi za dlje casa.Zet me spostuje( slovensko hrano obozuje).Prej bi rekla,da je vcasih hcerka tista,ki mi kaj rece,sicer v dobri veri.

Imam se mlajso sestro,ki je do lani(mamina smrt) zivela v mamini neposredni blizini.
Mami je imela kljuc njihovega stanovanja.Cuvala je necaka,dokler je mogla,,jim je kuhala,hodila pospravljat,vcasih tudi v starejsih letih kaj naredila po svoje.K meni nikoli,ker sem vedno vodila sama svoje gospodinjstvo.K meni je prihajala na obisk brez obvez.Tako mi je ustrezalo.

Sestri je bilo to po godu, pa tudi ne.Ves,kaj je enkrat rekel moj svak?
Blagor vam,ker mama ne more v vase stanovanje.Zaradi mame sem bila zelo prizadeta,ker sem vedela,kako se trudi.Sama tudi nisem nikoli imela maminega kljuca,oni pa.Ce jim je kaj zmanjkalo,so enostavno sli iskat,cetudi je ni bilo doma. Vidis,sla jim je v bistvu na zivce in vendar so to prenasali zaradi pomoci,brez katere ocitno niso mogli.
Sestro( in njeno druzino) imam zelo rada,samo nikoli ni popolnoma odrasla.Danes se tega zaveda.
Oprosti,bila sem malo dolga.Mislim,da se dajo stvari med ljudmi,ki se spostujejo ,z razgovorom urediti. Pogovorite se in vsak naj pove,kaj ga tezi.
Lep pozdrav babi

jz bi podobno naredila kot ona dela tebi: prišla v njeno stanovanje, malo poškilila okol, mal okno odprla….Klin se s klinom zbija. Če noben dogovor ne zaleže, kaj pa pravi tvoj mož na to?

živjo
napaka je, da se taščam odpušča v vseh pogledih – dovoljeno ji je vse. pa ne sme tako biti, ker ni pravično. če ste se dogovorili, da se drži vsak svojega, je treba tašči to dopovedati. najprej ti predlagam listke na katerih piše radovednost ni lepa čednost, vsak je svojega doma gospodar in podobne. te nastaviš v predale in na okna. če je mož na tvoji strani, kar je najpomembneje, naj ji pove on, ker ti ne boš dosegla nič, le svoj sloves že tako slabe žene si boš še bolj pokvarila.
Mateja

mislim oz.prepričana sem,da vam ,nesramne ,tašče…še kako prav pridejo poleti ko greste na dopust-počitnice.Zračijo stanovanja,zalivajo rože,pazijo,da ni prišlo do kakšnega vloma,počene odtočne cevi,da skozi okenske špranje ni pritekla voda od naliva ……….

Ah,ja….ko bi jaz imela kakšno taščo.

Lep pozdrav in še enkrat

vsak.. zakaj ..ima tudi.. zato…

Koki, vzemi žebelj in kladivo, pa okno zabij – morda ji bo pa kanilo :-((

Počasi boš to sprejela z leti, če boš želela.

Moj brat z ženo živi na podoben način z našo mamo. Pa jim pride včasih tudi prav tak način skupnega življenja. Lahko si mimogrede kaj sposodiš, si pomagaš ipd.
Zanima me, koliko si stara. Če si mlajša, tega še ne sprejemaš in dojemaš. Ko boš čez 35 se boš sprijaznila in gledala na vse to drugače.

Mogoče ti bo pomagalo, če se v mislih predstavljaš, da je to tvoja mama in ne tašča.
Če bi živela s tvojo mamo, bi ji verjetno lažje dovolila vstopanje v stanovanje in sposojanje stvari?
Ko pride moja mama včasih k meni domov, me ne moti, če odpira kuhinjske omare, mi kaj pospravi, mi skuha, pomije posodo, zlika perilo in podobno.
Tega pa tašči ne pustim, verjetno imam večji rešpekt in ne želim, da tašča vidi moj nered?

Želim ti čimlepše sobivanje s taščo. Saj ni tako grozno, le drugače glej na vse skupaj. Verjetno ti tašča ne škoduje? Ti mogoče kaj pomaga pri gospodinjskih opravkih?
Lep pozdrav.

test

No ja, tiste, ki sprobavamo res “hude tašče” se ob takih peripetijah lahko samo nasmehnemo.

Lep dan želim….pa okna dobro zaprite.

Lena,

bo držalo…se pridružujem tvojem mnenju…ampak za tiste reeeeees zoprno hude tašče,ki delujejo destruktivno na celo družino zaradi svojega principa.

Sicer pa…ko pomislim..vse je relativno ….

dijo :)))))))

Hojla Sara,

mislim enako…na tiste res destruktivne. In jaz slučajno eno poznam in jo tudi z največjim veseljem posodim, če bi katera rada sprobala res “tapravo taščo”.
Sicer pa vsak dan znova ugotavljam, da človek lahko prenese marsikaj.

Lep vikend želim.

Lena,

popolnoma te razumem :)))))

vendar prihaja poletje in nekatere tašče bodo šle vroče dneve preživljat
na sončno obalo ….. no ja nekatere samo za nekaj dni :((
Pa kljub vsemu…..

Lep vikend voščim pa ne utrujaj se preveč.Delo vedno počaka :))

O ti grde tašče. Naj vas vzame vrag. Vendar drage in pametne snahe pomislite, da boste tudi ve enkrat tašče. Če imate slabe tašče, pa bodite ve boljše. Ne vem zakaj vedrite v njihovih stanovanjih, odselite se in to daleč od njih.

Pozdravljeni,rada bi samo povedala,da tega posta nisem napisala jaz Babi.
Ne razumite me napak,saj je babic v Sloveniji veliko in vsaka ima pravico se tako podpisati,ne lastim si nicesar! Samo,ne bi rada,da bi prislo do kaksnega nerazumevanja. Torej jaz sem Babi. Lep pozdrav vsem in novi babi

Babi

veš,da sem kar debelo pogledala ko sem prebrala tale post.Mislim,da bo potrebno res nekaj ukreniti za varovanje nickov.Še dobro,da si opazila .
Le katera, ubožica ni imela poguma,da bi post napisala pod svojim nickom oz.imenom.Vidiš zato sem raje modro pobarvana in kdor hoče takoj vidi katera Sara piše…tudi Sar je na hotmailu veliko :)))

Lep pozdrav

Tudi jaz nisem mogla verjeti svojim očem, ko sem prebrala post od “babi” in sem takoj podvomila. Pa saj, če se nekdo ne želi podpisati naj pa naredi pike, vejice. črke…, ne pa da se podpiše s tujim imenom.

Karolina,

dokler ne bo Primož,glede naših nickov ukrepal in dokler ne bomo sami
prišli do tega,da se,dalekosežno,ne splača”krasti” nicke….bo kot je.
Sedaj je” babi” modro obarvana in lahko preveriva identiteto oz.ali je najina babi ali
je nekdo,ki želi biti babi pa mu/ ji ne uspe.Saj sva ga/ jo obe spregledali :))
Lep pozdrav

Tašče!
Hvala bogu ne živim s taščo, ne vem, kako bi. A včasih se mi za malo zdi, da se skoraj nič ne zanima za nas. Sedaj imam zelo bolnega sina in sploh ne pokliče. No, če bi pa se kaj zanimala preveč za nas, pa mi tudi ne bi bilo všeč. Imam tudi mamo, ki je malo bolj ob strani. Pri njej živi sestra in sem včasih kar ljubosumna, da ji toliko pomaga. Če pa sestra kam odpotuje, pravi, ali se bomo kaj videli in pride na obisk takole enkrat do dvakrat na leto. Saj drugače je dobra do otrok, rojstni dnevi pa to. A kakor poslušam sestro, ji tudi dela razne “oslarije” za katere se nista zmenili in hvala bogu, da tudi z njo ne živim, ker tudi jaz včasih skoraj pop… zaradi takšnih stvari. A po svoje je treba tudi mame in tašče razumeti, ker mama sem tudi že sama, verjetno bom tudi tašča. In leta prinesejo tudi svoje in bolezni itd. Trdno sem prepričana, da se ne da in ne da zmeniti nekaterih stvari s takšnim človekom, ki tega noče oz. je morda že bolan. Tašče in mame pa so v glavnem tudi dobre po srcu, a žlehtnoba tudi včasih vseka, če se jih ne upošteva.
Lep pozdrav in veliko potrpljenja v sožitju z drugimi ljudmi ne samo taščami in mamami.

New Report

Close