Najdi forum

Razgovor za službo

Jutri se nameravam odpraviti v kadrovsko službo večje družbe. Prosim, če mi lahko kdo pove, kako na to gledajo ljudje v kadrovskih službah. Ali to odobravajo in sprejmejo vsakega, ali bom morda dobila že na začeku “kajlo” in me sploh ne bodo sprejeli???? Ali naj bom vstajna in vsekakor zahtevam kakšno odgovorno osebo na kadrovskem področju, da se pogovor z mano im ji predam prošnjo za delo??Kakšna vprašanja lahko pričakujem?

Sem precej samozavestna , predvsem v znanem okolju. Bojim se, da bom tam zaradi treme pozabila našteti moje prednosti in da se mi bodo tresle roke ali šibila kolena. Čeprav vem, da nimam kaj izgubiti, saj službo imam, to bi bil lahko samo skok na boljšo službo.

Lepo prosim za mnenja!

lp

Nisi nic povedala ali gres na razgovor kar tako, informativno, ali pa ima podjetje v tem casu redni razpis za prosto delovno mesto….
In mogoce napisi se to ali imas taksna znanja, ki so na trgu delovne sile “zanimiva” ali ne…. LP!

Grem čisto na blef. Pri vratarju bom pač vprašala, kje je kadrovska služba…..

No, bodi res pogumna, prijazna, nevsiljiva, nehvalisava in naj se ti nikar ne tresejo kolena, saj si ze sama ugotovila kako nimas s tem pogovorom kaj izgubiti….Ce bos delovala sprosceno in bos imela “interesantne” kvalifikacije, potem bos lahko le kaj pridobila… Odgovorna oseba, ponavadi je to vodja kadrovske sluzbe ali sekretar podjetja ali morda celo direktor, te bodo ze sami zaceli vprasevati za znanja, ki jih imas. Sicer se bos najprej predstavila z imenom in priimkom, zatem s poklicem in se kasneje povedala, da si prisla na informativni razgovor glede mozne zaposlitve….Pomemben je tudi videz, kar pa gotovo ze sama ves. Iz svojih izkusenj ti lahko povem, da jo najbolje “odnesejo” kandidatke, ki so sicer urejene, vendar nevpadljive oziroma ne pretirano “v oci vpadljive”, predvsem, ce se razgovor opravlja z zensko predstavnico podjetja, hi, hi!…..Sicer pa tudi vecina moskih direktorjev v “povprecnih” firmah ni pretirano navdusenih nad ekstremno v oci padajoce zenske pojave..Saj ves, treba je zaposliti delovno silo in ne kaksno kandidatko za manekenko…Ampak saj to zagotovo ze ves in oprosti, ce sem ti solila pamet! Torej, bodi prisrcna, ravno prav samozavestna, pa uspesen nastop ti zelim! Brez treme ali vidne treme torej! Pa sporoci kaj, ce kaj bo…..:-)) LP!

Ti predlagam, da se najprej pozanimaš kdo je glavni kadrovnik (pokliči po telefonu vratarja, povej, da pišeš dopis za kadrovnika in ne veš, na koga naslovit- sigurno ti bo povedal), napiši mu ful dobro ponudbo za zaposlitev in ga/jo čez nekaj dni pokliči in se poskusi dogovorit za sprejem!
Pokazati moraš namreč nekaj spoštovanja do njegovega/njenega delovnega časa!

Veliko sreče!!!!!

S seboj imej svoj življenjepis in pa prošnjo, ker lahko bo to želel, da te ima v evidenci, tako da si to pripravi že doma, da ne boš v zadregi in da ne boš potem pošiljala, pol si lahko zbiješ točke. Kuj železo dokler je vroče!

Drgač pa tako nisem nikoli šla na razgovor in ne vem kako in kaj.

Držim pesti!
T

Včeraj sem izpolnila svojo namero. Hvala vsem za vspodbudne besede. Hlače se mi niso tresle, vse je izpadlo zelo v redu, čeprav mi niso dali veliko upanje. Ampak zame je bil to prvi velik korak na novi poti iskanja druge službe.

lep dan vam želim!!!!

Bravo, cestitam! Tako se govori! Lepe dni imej se naprej in veliko usehov ti zelim!

New Report

Close