Najdi forum

O tej strani je veliko govora, jaz pa ne morem pridet gor…poskušam že nekaj časa ampak tam kjer je .pdf file, se pa ustavi.
Se več ne da pridet do tistih podatkov?

Kot kaže sva zamudila, hehe. Tud na TV so rekli, da stran ni vec dostopna.. Jaz sem v casu prepovedi ze blizu svojega priimka, le malo mi je manjkalo, drugo noc pa vec ni slo.. Sicer pa ni nic posebnega, navaden seznam zbranih evidenc iz poznih osemdesetih..

Po moje veliko hrupa za nic.. Nekomu pac ustreza, da se zabavamo z neumnostmi.., vazne stvari pa gredo mimo nas..Mislim, da so danasnje povezave racunalniskih baz veliko suptilnejse in vec povedo o nas kot Udbovske. Ze vsak policaj v avtu lahko o tebi marsikaj preveri, da o dostopnosti fimnancnih podatkov davcni upravi ne govorimo.. In tvoje zdravstveno stanje, pa varnostna preverjanja..

Mene je UDBA varnostno preverila zastonj in to tako, da sploh nisem vedel kdo in kdaj.. Danes pa moras vse o sebi napisat sam, prilozit potrdila sodisca, sodnika za prekrske in drugih organov,kar te stane kar nekaj kolekov, predvsem pa casa..Napisat moras ime svojega osebnega zdravnika, navesti vse svoje odvisnosti in morebitna njihova zdravljenja, kaznovanost, vzroke za spremembo zaposlitev v zadnjih desetih letih, pa imena svojih delodajalcev in podobno.. In na koncu potrdis s podpisom tocnost navedenih podatkov in izjavo, s katero dopuscas preverjanje navedenih podatkov.. In kdo ve, kdo lahko to potem kopira, skenira in ne nazadnje tudi nezakonito uporabi in zlorabi.. Demokracija ima lahko vec obrazov..

Hoj!
Ma, pusti….Bos lahko veliko lepse zivel brez branja vec ali manj originalnih ali dodanih ali ze kako obdelanih podatkov….Le kaj bi imel od tega?
Morda pa je spet nekdo vrgel neko kost za glodanje, medtem pa se kuha povsem na drugem koncu presoljena juhica za delovno in obubozano rajo? Kdo ve? Ne bi bilo prvic in mogoce tudi zadnjic ne….Naj psi glodajo, medtem pa……..
Raje uzivaj lepo spomladansko vreme, se podaj s prijatelji na piknik in imejte prisrcen klepet ob mrzlem pivcu!
LP!

S temi podatki samo dopolnijo tiste, ki so jih podedovali od udbe. Ker pa varčujejo, je najlažje, da podatke dobijo od vsakega posameznika in jih potem samo še vnesejo v njegovo kartoteko, saj je to veliko ceneje, kakor če bi jih sami iskali — pa še država profitira, ker moramo za vsak papirček plačati takso.

Ali res še vedno nadaljujejo s tem?
Kakšen pa je smisel da zapisujejo naše življenje?

V času komunizma še razumem zakaj so vodili evidence o življenju posameznika ker so na tak način skenslali vsakega ki je bil javno proti komunizmu……v današnjem času pa ne vem zakaj bi to sploh še rabili.

Tvoje razmislanje je zares naivno, saj je vse opisano normalna praksa v vseh civiliziranih drzavah. Drzava je pac politicna sila, ki upravlja neko skupnost. A se ti ne zdi normalno, da mora vsaka resna drzava imeti nadzor nad tem, kdo vodi in vzdrzuje sisteme, institucije in naprave pomembne za njen obstoj, varnost in interese njenih drzavljanov? Karikirano povedano; ne more biti nek pijanec sef vojaskega letalstva, pedofil direktor vrtca, bivsi zapornik upravnik kaznilnice in podobno.. In kako naj se ob zakonsko zajamceni tajnosti osebnih podatkov lahko to prepreci? Poanta je v razkoraku med posameznimi zakoni in predvsem v pomanjkanju podzakonskih pravilnikov in predpisov, ki bi to materijo jasno regulirali. Ker obstaja pravna praznina si vsakdo lahko zakone tolmaci po svoje.. Od tod evidence, ki jih omenjam in jih danes v odprtih kuvertah okrog prenasajo studentje in praktikanti..Vprasanje casa je le to kdaj bo kdo spet objavil kak novodobni dosje..

Si prepričan da so v politiki sami čisti ljudje?
Vprašaj se katera stranka ne dovoli da nimamo neodvisno TV !

v bistvu bi to lahko bila že kaka druga tema

Glede na to tvoje vprasanje sklepam, da sva skoraj na enaki frekvenci. Morda se le motim , morda se motiva midva skupaj, vse je mozno, ker so na tem podrocju stvari relativne!.. Ej, mi lahko prisepnes koncept NEODVISNE TV?

Bemti, palcek, somisljenika sva gor ali dol,torej ostaniva prijatelja! Jaz nisem vedel zate, ti ne zame, torej naprej v nove delovne zmage!

New Report

Close