Najdi forum

Pišem diplomsko in sicer na temo Internet&studentje v studentskih domovih.
Zanima me, če je kdo od vas bil študijsko v tujini in pozna razmere po tujih študentskih domovih; ali imajo internet v študentskih sobah, ali ga veliko uporabljajo za študij, morda koliko časa že imajo dostop do neta… Karkoli, kakršnakoli opažanja na to temo.

Kako je z opremljenostjo z Internetom v ljubljanskih in mariborskih študentskih domovih, pa v Kopru?
Vas je kaj študentov tu?

Vnaprej naaajlepša hvala za informacije!

P.S.: Ali pozna kdo kakšen link na to temo?

Joj, za studentske domove pa res ne bi vedela, ker sem stanovala v privat sobi. Je pa tako, da imajo na univerzah (vsaj v Avstriji) res veliko racunalnikov na razpolago (vec sob z ogromno racunalniki), tako daje dostop prakticno neomejen – sobe so odprte od nekje 8ih zjutraj do skoraj 10ih zvecer, omejitve, kako dolgo si na netu pa ni. Potrebe po dodatnih racunalnikih v studenstkih domovih tako prakticno ni, bi pa skoraj garantirala, da imajo dostop do interneta tudi tam urejen.

Sicer pa ima vecino studentov, ki jih poznam in ne stanujejo v studentskih domovih doma kljub vsemu sami dostop do interneta (se posebej v WG = stanovanjska skupnost).

Upam, da sem vseeno bila vsaj malo v pomoc… Vso sreco pri diplomski!

Severno-vzhodni del Nemčije:
prenovljene študentske sobe imajo mrežni dostop do interneta. Vsaka fakulteta ima veliko učilnico (večje tudi po več učilnic), ki so od ca 7-8 pa tja do 20/21 ure zvečer na razpolagao za surfanje in resno delo. Poleg tega pa obstaja “Rechenzentrum” (tako kot pri nas na FRI, “računski center”), kjer lahko visiš na internetu 24 ur/dan (če je seveda prostor). Razl. SLO-NE je v tem, da v Nemčiji študent katerekoli fakultete lahko pridobi elektronsko kartico in uporablja računalnike oz. internet.

New Report

Close