Najdi forum

Starša bosta v kratkem “praznovala” 25 skupnih let (poroke, seveda). Ker sta res ena-a-starša (za naju bi naredila vse…), bi se jima radi zahvalili s kaksno majhno ali malo večjo pozornostjo. A pri želji se je tudi ustavilo, ker žal nimava idej kako. Kakšne počitnice ali potovanja odpadejo, ker sta bolj ali manj vsako prosto minuto na morju (tam imata res vse lepo urejeno, ker kampirata že leta). A ima kdo kakšno uporabno idejo za “darilo” oz. zahvalo?

Mogoce imas doma vec zavitkov fotografij starsev in ostalih v druzini od mladosti dalje…In potem napises njun “zivljenjepis” v dvoje in vmes popestris zadevo z izbranimi fotografijami….
In na koncu napises posvetilo, kot naprimer: “Hvala vama, da sta bila ljubeca, dobra in zabavna starsa. Ostanita taksna se do 100. rojstnega dne! “…..
Ali kaj podobnega…..LP in lepo praznujte tako lep in za dansanji cas ze kar izjemen jubilej! LP

HOJLA!

Jaz sem sicer pristaš razvajanj za take obletnice a pri tebi se razvajata že sama.

Kaj pa ko bi šla cela družina na nek izlet v neznano. Z brati in sestrami, če jih imaš, se lepo zmislite kakšen izlet, naj vključuje obisk kakšne znamenitosti, pa naj bo to Škocjanska jama, Idrijski rudnik… nekaj ne tako običajnega. Pač nekaj da vam zapolni dan, da ga preživite skupaj. Pa potem neko dobro kosilo v kakšni domači gostilni pa gledat narcise na Golico…. kaj vem nekaj da dan ali pa kar vikend preživite skupaj. Pa mogoče na izlet povabite še kakšne družinske prijatelje ali pa par sorodnikov. Za obiske kakšnih takih stvari se posebej zmenite za uro, da boste notri odšli sami.

Nekako se mi zdi, da kakršne koli materialne dobrine človek pri 50 ravno ne potrebuje, oz ima že vse poštimano in je skoraj brezveze kupovati take stvari. Izlet, ki ga bodo zrihtali otroci pa jima bo sigurno pomenil dosti več kot kakršna koli umetniška slika, novi krožniki ali gumenjak.

Če že tako bolj malo hodite z njima na morje, bi jima mogoče pomenilo veliko, da greste vsaj tisti vikend z njima in jima tam pripravite kaj, a nekako se mi zdi nek nevtralen prostor bolj primeren.

Bo kar nekaj priprav, a po moje jima bo všeč, pa na koncu lepo poslikate pa naredite lep album, da bosta imela za spomin.

Tu sem pa našla še eno idejo.

Zbrskajte stare slike, ki jih imata v kakšnih škatlah. Zbrskajte še kakšno zgodbo pri njunih prijateljih. In naredite album, tak spominski. Naj poteka od njunega otroštva, preko mladosti, do njune poroke in končno otroci in za konec pustite prazno kar nekaj strani, da boste lahko nalepili sliko s obletnice, pa vnučke, pa vaše poroke pa tako naprej, da imata v eni knjigi skupaj zbrano njuno življenje. Tu rabiš kar precej časa in truda, a po moje bosta to zopet bolj cenila kot kakršnokoli materialno dobrino.

Me to delamo za punce kot darilo za dekliščino. Nazadnje me je ena zgodaj zjutraj po dekliščini klicala vsa objokana, kako lepo smo vse to napisale in naredile.

OK idej imam ogromno, ne vem pa v kakšno smer si ti želela

LP
Tinkara

Vidim, da ima Ponca iste ideje kot jaz, pa še istočasno sva odgovor pisali.

OOOOOOO, Pajaca…A s ti moja sestrca???? Mislim, ko berem tisti tvoj predlog za album, pa to….:-)) Lepo je srecati koga, ki je dobil podobno idejo! LP!

Hvala za nasvete… Ja, album bo po vsej verjetnosti nastal, izleti pa odpadejo, ker bosta takrat ravno na morju (vsako prosto minuto izkoristita, da gresta na morje). Še enkrat hvala in lep dan vsem skupaj.

PONCA

Isti občutki so mene prevevali in še to, da sva pisali istočasno. Neka telepatija al kaj.

Res, zanimivo….Pa da vidiva, ce se nama se kaj podobnega zgodi v bodoce! :-)) Si ti tudi med mladimi z nekaj “podlage”? LP!

Kaj pa vem, po moje se pri 29 še ne govori o kakšni podlagi, počutje pa tam nekje za 16 sem neumna in tako nekako se počutim. Torej kaj počnem v službi in zakaj ne špricam šole???

Se še kaj ujameva!LP

Oh, blagor ti ! Uzivaj zivljenje, dokler lahko in s polnimi pljuci!!! In bodi cimdalj v “norih sestanjstih”, ce je le mogoce…:-)) LP!

New Report

Close