Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika ali je možno….

ali je možno….

Pozdravljeni!
Zadnje čase vse bolj opažam, da imam vedno zaspane oči. To se mi dogaja že kar nekaj časa. Čez dan gre še nekako, ampak zvečer mi pa kar skupaj lezejo. Pa ne tako kot takrat kadar sem res zaspan. Spim dovolj, ker se mi je to dogajalo tudi če sem precej spal. Ponavadi spim vsaj okoli 8 ur na dan. Res je, da delam na računalnikih že vsaj kakšnih 6 let, precej intenzivno, ampak v zadnjem letu pa ne več toliko. Ravno v zadnjem letu pa so se mi začele dogajati te stvari.

Je morda vzrok temu, da ne vidim dobro? Večkrat se mi naredi, da imam sliko zamegljeno. Ampak to ja ponavadi bolj zjutraj, torej ko vstanem in je morda zaradi tega. Včasih pa se mi to naredi čisto tako, sredi dneva.

Na blizu vidim dobro, na daleč pa imam občutek da ne več tako kot sem. Namreč pri svojem hobiju sem to opazil, ko ne ločim kako je stvar obrnjena. Ker me je te začelo že precej motiti, me zanima če se da kaj storiti za to?Oz. kaj bi bil lahko vzrok?

lp
matjaz

Možno je, da imate majhno dioptrijo, ki jo izničujete z napenjanjem očesnih mišic, kar pa ne morete vzdrževati v nedogled, zato se vam po določenem času utrudijo in potem imate posledico: utrujene oči. Vzamite za primer, da morate držati 1 kg utež pol ure z iztegnjeno roko. Mišica se utrudi in sama omaga, nakar je potreben počitek, da lahko nadaljujete.

Torej priporočam pregled pri okulistu.

Lp.

New Report

Close