Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika je zame še upanje? – LEČE

je zame še upanje? – LEČE

Pozdravljeni!

Pred letom dni sem prenehala nositi leče, ker sem dobila vnetje oči, ki se ni pozdravilo več mesecev. Pred tem sem najprej pol leta nosila leče Johnson Acuvue, nato pa še Focusove Night&day. Oboje brez problemov. Težave so se začele po tistem vnetju in od takrat dalje sem vedno dobila rdeče oči že po nekaj dneh nošenja (seveda z nočnimi presledki) ali celo po nekaj urah uporabe leč. Zdaj so moje oči popolnoma zdrave že več kot pol leta.

Prejšnji teden sem spet poskusila leče. Vzela sem popolnoma nov paketek leč, tako da je možnost okužbe izključena. Po 4 urah nošenja sem dobila rahlo roza obroček okrog leč, zato sem jih nemudoma odstranila, vendar očitno prepozno. Spet sem imela dva dni zelo rdeče oči, neprijeten občutek pa je trejal še naslednjih 4-5 dni.

To pomeni, da se je pri tistem vnetju mojih oči zgodilo kaj drastičnega…da moje oči ne tolerirajo več leč? Naj poskusim še kakšne nove leče, ali bi to bilo le mučenje mojih oči? Gre za kakšno bolezen, alergijo na določeno sestavino v lečah..?

Naj povem še to, da sem se z lečami zelo dobro počutila (dokler ni bilo težav) zato bi bila zelo vesela, če bi se zadeve vrnile na stare tire.

Najlepša hvala za odgovor!

Jasmina

Lepo ste opisali potek vaših problem, le da ste mi na koncu pozabili povedat, s katerimi lečami ste po dolgem premoru spet začeli?

Lp.

Johnson Acuvue

New Report

Close