Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Kako je z biološko uro

Kako je z biološko uro

Morda bi g. Mojca lahko odgovorila na to vprašanje zlasti pri plodnosti

To zanima marsikatero izmed nas. Menda je tako, dokler imaš M je vse mogoče, sicer pa ko ta preneha, je edina možnost zasnositve s tujim jajčecem, kot sem slišala. Kako naj si to predstavljam?A pravijo, da to drži. Možnosti je zelo malo, nekaterim je uspelo….Menda pa so jajčeca že po 30 slabše kvalitet…JAz mislim, da je ginekologija glede zanositve še ne ve natačnih odgovorov. Veliko , preveliko je ugibanj glede neplodnosti. Kako si potem lahko razlagamo, da nekatere zanosijo tudi pri 50. Ni juih veliko, a so primeri. Po 40 letu pa se jih vse več odloča za materinstvo in mnogim po naravni poti, manjši večini po umetni uspeva…Še bodo morali razglabljati stokovnjaki, kaj manjka v verigi ali postopku pri umetni opoloditvi, da je procent zanositve tako majhen…in druge reči…. Mogoče bi g. Mojca kaj natančneje in bolj strokovno razvozlala..Tudi mene zanioma njen odogovor. Kaj pa ostale menite.Kako je z biološko uro?

Življenski ritem sodobnega načina življenja se odmika od naravnega. Človeško telo je tako kot je bilo, prav tako biološka ura, samo današnji ljudje jo ne upoštevamo. Življenska doba se je res podaljšala, zato mislimo, da se je premaknila tudi naša biološka ura, pa se ni, taka je kot je bila.
Čas za odločanje za rojstvo prvega otroka je še vedno od 25_28 let, po tem letu pa se naravna možnost že zmanjšuje. V današnjem času je povprečna starost 30 let, od prejšnjih 25 let.
Sterilnih parov je cca 1%, neplodnih pa veliko več. Neplodnost je posledica obolenj v mladosti, obolenj reproduktivnih organov, hormonskih motenj, ali posledica sodobnega načina življenja in prehranjevanja in onesnaženega okolja, ki se odmika od naravnega.
Sodobna kemična in farmacevtska industrija /preje je ni bilo/ nam z kozmetičnimi sredstvi zagotavljajo večno mladost. Že po 25 letu nas opozarjajo na staranje kože in na vsako gubico, da pa se začnejo starati tudi funkcije notranjih organov, če je ne obnavljamo, pa skoraj nihče ne opozori.
Človeško telo ima naravno moč obnavljanja vsakih 7 let, tako, da imamo vsakih 7 let nove možnosti. Številko 7 poznate še iz pravljic, je pa tesno povezana z človekovim ritmom.
Po spočetju otroka do 7 dneva imenujemo zarodek, po 14 dneh že dobiva človeško podobo, po 7 mesecih preživi, nosečnost traja 39 tednov ali 273 dni, ali pa po lunini 10 fazah, normalni menstrualni ciklus je 28 dni, ki je enak prehodu Lune. V današnjem času je tudi naravnih porodov vse manj, vse več je umetno sproženih.
Odmikamo se od naravnih zakonitosti, ne znamo več prisluhniti sebi in svojemu telesu, ampak smo se prepustili vplivu okolice, ki nas obdaja in času v katerem živimo.

New Report

Close