Najdi forum

seks

punce, imam problem, ki ga na forumu še nisem zasledila. Sem v postopku IVF. Moj problem je, da mi ni do seksa z možem. Skupaj sva že skoraj 10 let in moram reči, da ta problem obstaja že od začetka. S prejšnimi partnerji ni bilo teh problemov. Z možem se dobro razumeva, le, da mi ni ne vem kako spolno privlačen…se pa veliko bolje razumem z njim kot s komerkoli dosedaj. Ker sem že v drugi polovici 30, zame ni rešitev, da zamenjam partnerja in ga tudi nočem. Skupaj spiva 2krat mesečno in ni čudno, da ne zanosim, čeprav si merim ovulacijo in poskrbim, da takrat opraviva svoje. Otroka pa si močno želim in vem, da bi bil perfekten očka. Kaj naj naredim?

Tudi midva s partnerjem misliva da seks ni vse, podobno kot ti, zelo zelo malo sva v postelji. V kolikor sta oba zato, zakaj pa ne, saj vama tako paše, a ne? tako da se ne sekiraj. Zaradi otrok pa, ne vem kaj naj ti rečem, saj kot že omenjeno, jih tudi midva zato nimava ker je tega premalo.
Lepo se imej
kaja

Ali stvar rešujeta z epruveto? Sama se lažem ginekologom, da imava spolne odnose trikrat na teden. Ne gre drugače.

Če vama ni di seksa je to res čisto privat zadeva…mislim da na ta forum niti malo ne spada…..in da vaju je lahko le sram da odžirata čas in denar vsem parom ki imajo resne zdravsteve težave!!!!!
Mogoče bi poiskusila pri psihologu?

ej kitty, ne tolk ostro, sej je povedala , da ob ovulaciji opravita svoje.je pa res dvakrat na mesec mal, če češ met froca.teh problemov pač ne smeta rešvat z ivf-om, razen če si ga ne plačata sama.pa lepo pošteno do ginekologa in tud med sabo bi blo dobr , da bi zadevo razčistla, kako in zakaj in zakaj ne.sem nekje brala, da se seksa kr odvadiš, če to ne delaš zadost pogosto :)))))
Lp, NIa

Kitty mal bolj počas….

ne morem verjet, da obstajajo taki ljudje. Hodijo zdravniku, pa se lažejo, kolikokrat imajo spolne odnose in s tem odžirajo denar in čas (kot je rekla kitty) tistim, ki resnično ne morejo zanositi.
Mislim, da vsaj toliko bi lahko bili pošteni do sebe, predvsem pa do drugih, da tega ne bi delal in bi vrsto prepustili drugim.
sramota!!!

Sam če mata v času ovulacije redne odnose, pol je lahko res nekaj narobe (bodisi neplodnost zaradi anatomsko-fizioloških napak ali pa psihično pogojena). Ni rečeno, da bi zanosila, če bi imela pogostejše spolne odnose! Po mojem je bolje, da ne obsojamo! XYZA ali sta drugače zdrava? Niso pri nobenemu od vaju odkrili vzroka za neplodnost!

Bodimo strpne!

se strinjam, ni rečeno, da bi zanosila, če bi imela pogostejše spolne odnose, vendar za boga, nej prvo probata imeti pogostejše odnose kakšno leto, pa bosta potem videla, če ne bo šlo.
Zanima me pa še nekaj: zakaj se potem laže ginekologu, da imata 3x na teden??????? Potem ne rabi lagat, nej reče, da seksata 2x na mesec in konec. Kaj ni mogoče tako????

pa še to: če npr. jst sexam 3x na leto (seveda takrat, ko imam ovulacijo – imam jo sicer večkrat, ampak ker mi ne paše sexat več kot 3x na leto in želim imeti otroka, imam te 3 odnose ob ovulaciji) pa ne zanosim, kaj to pomeni (po tvoje), da je mogoče res kaj narobe z mano?
dej prosim no!!!

punce malo ste čudne, da takole obstojate xzya
tudi midva z možem nimava pogosto spolnih odnosov, pa moram povedati, da je prisoten poleg tudi zdravstveni problem, tako pri možu kot pri meni in sva v postopku IVF-ICSI, tako da …
Poleg tega da o denarju in o času zdravnikov sploh ne komentiram, na koncu koncev smo davkoplačevalci mi, a ne? tudi zdravstveno blagajno polnimo, a ne? zakaj pa jo ne bi smeli koristiti, tudi narkomani in alkoholiki opravljajo svoje … pa jih nihče ne komentira in obsoja.
mislim da komentarja o denarju in času ne bi bilo potrebno, se mi zdi da je malo preostro, na koncu koncev ima vsak vso pravico do koriščenja teh storitev, kakor se posameznik odloči, ali seksa ali pa ne.
Lepo se imejte in vso srečo vam želim ,pa ne biti tako ostro naperjeni.
LP
KAJA

čaki malo, če zdravnik ugotovi neke vzroke za neplodnost, nimam nič proti, če pa vzrokov ni oz. še niso bili ugotovljeni, potem se mi ne zdi fer.
samo toliko.
potem bom šla jst k zdravniku, pa bom lagala, da me ful boli želodec, (čeprav me ne), pa nej mi pol na račun davkoplačevalcev predpiše en kup zdravil in terapij. dej premisli malo.
še 1x pa pravim, da če je ugotovljen vzrok neplodnosti, sem absolutno za zdravljenje, oz. umetno oploditev ali karkoli že in verjemi, da sočustvujem s takimi, ki ne morejo imeti otrok.

sicer pa, včasih je za dosego nečesa, kar bi rad, potrebno narediti stvari, ki jih imaš sicer manj rad. jaz tudi ne bi hodila v službo, ker sem v taki službi, ki mi ni všeč, pa moram hoditi, ker sicer ne bi preživela.

meni se tudi ne zdi, da je z njima vse ok, samo veš kaj, nimamo pravice sodit a je to prav ali ne. in je tud čisto res, da ji tisti štirje postopki pripadajo, tako kot meni al pa tebi…
punca se mi pravzaprav smili; it čez vse te preiskave in postopke, hormonske terapije, zato ker ti ni pretirano do seksa s človekom, ki ga maš rad??? nebi zamenjala z njo, no…
..in pa, ne se razburjat, saj takih ni tolko, da bi se ti pretirano poznalo na čakalni vrsti…
lp daša

ok, se strinjam, da nimam pravice sodit, ampak, da greš zadravniku in lažeš……s tem se pač ne strinjam. pa lahko rečeš kar češ.

sorry, to sem napisala daši, se nisem pod pravo postavla.

kako naj to napišem, oba z možem sva skoraj neplodna. Možnost naravne zanositve je izredno majhna, kljub temu so nama vseeno svetovali naj poskušava tudi po naravni poti… mogoče je tudi to razlog za premajhno motivacijo… vseeno vam hvala, da ste me tako pokarale, se bom bolj potrdila. Danes se bom z možem o tem temeljito pogovorila. Ne vem, mogoče bom začela razmišljati o ločitvi…včasih je najboje biti sam….

sorry, če sem te prizadela.
Vendar napisala sem v tem smislu, da razumem, če bi bili ugotovljeni kakršnikoli vzroki, ki bi preprečevali zanositev. Tega, da so bili pri vama z možem ugotovljeni vzroki za neplodnost, oz. zmanjšanje možnosti zanositve, nisi napisala.
Se ti opravičujem. V nasprotnem primeru še vedno mislim isto. Ker sem razbrala iz tega, da raje greš skozi vsa tista mučenja, kakor, da imaš pogostejše spolne odnose. Ker mislim, da tudi, če ti ni do seksa in si želiš otroka, je lažje sexat, kot preživeti vse tiste preglede.
Sem pa iz tvojega zadnjega sporočila začutila tvoje razočaranje. Ne vem, kakšen je vajin odnos z možem, vendar zato se še vedno ne rabiš ločiti. Živeti sam, tudi ni vedno lahko. Ampak ti sama veš, kako in kaj, tako da je tvoja odločitev.
Sorry še 1x in veliko sreče.

tudi jaz se opravičujem,če je bilo preostro, ampak razumet je blo v stilu: nama ni do seksa in greva na ivf…
ni se mi zdelo, da je to čisto ok, samo če vidva tako funkcionirata in vaju ne moti, potem je v redu.
druga stvar je pa ivf; najbrž še nisi bila, ker niti slučajno fizično ni enostavno, še bolj pa psihično: a bojo folikli, a bo kaj v njih a se bodo oplodile celice, a se bodo zarodki razvijali, a se bodo obdržali pri tebi…ob vsem tem ne vem kaj bi brez partnerja s katerim se razumeš, preprosto si ne predstavljam…
te pa razumem, da te te stvari malo demotivirajo. nama se je mešalo, ko sem bila še na klomifenu in nisva vedela, kaj je narobe..vsi tisti seksi na štoparico: zdaj je pravi čas..mene je kar minevalo, njega pa tudi. zdaj smo ugotovili, da je problem pri njemu, kristalno jasno je da otrok po naravni poti niti slučajno ne bo in seks je spet seks kot včasih, ne pa reprodukcija…po moje si morata tud to razčistit..
upam, da bosta tudi sicer uspela rešit probleme, ker bodi prepričana, niti slučajno ni enostavno najti nekoga, s katerim se razumeš..pa tudi sam biti ni vedno najboljša rešitev…veliko veliko sreče…
lp daša

Naj pove mnenje še tista ki se je najbolj razkurila….jaz!
Mislim da je bila moja reakcija kar pravilna glede na prvi post napisan…v kolikor imata pa zdravstvene težave in sta opravila potrebne preiskave se opravičujem, čeprav pa brez zamere se še vedno ne morem strinjati z večino od vas.
Otroci so plod ljubezni dveh oseb in kako se ljubijo ali pa po vaše seksajo dve odrasli osebi mislim da je vsem jasno.Čudežno brez spolnih odnosov je do danes zanosila samo ena ženska in mislim da ne bo več nobena. Šele ko tako res ne gre se je potrebno obrniti na medicinsko pomoč. XYZA je sama napisala da se zlaže da to počne 3 na teden…torej se zavedaš da nekaj pa res ni vredu…..kaj veš le sama….in ti močno svetujem da prej razčistiš in se šele nato odločaš o umetni zanositvi….saj tudi to ni tako majhen korak…
Pa še nekaj…..ko boste o spolnem odnosu nehale razmišljati kot o delanju otrok ampak o ljubezni bo kakšen trebušček več na svetu…
Srečno vsem

New Report

Close