Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija izpuščaj

izpuščaj

Pozdravljeni,

pred kratkim sva se že pogovarjali o izpuščaju pri naši 15- mesečnici. Pred več kot 3 tedni je jedla jagode (domače, neškropljene) in takrat smo prvič opazili močno oteklino okrog oči in potem rdeč izpuščaj. Izpuščaj se še vedno pojavlja, rahla oteklina pa občasno. Tudi, če smo si skrbno zapisovali vnos vseh hranil, nismo ugotovili nobenega vzorca. (Enkrat izpuščaj bolj, drugič manj izrazit!). Opazili smo le, da se stvar poslabša, če je skuto. Drugače pa je najhuje (nekaj rdečih mozoljčkov, takšnih pubertetniških, ki pa se ne vnamejo) zjutraj, ko se zbudi. Čez dan so manj vidni, sonce zadevo izboljša. Mlečna obroka ima zjutraj in zvečer (spije mleko, mlečna žitna kaša). Čez dan mlečnih obrokov nima. Pri pediatru smo bili (kontrola anemije, dajemo ji Legofer), njegovo mnenje je, da to ni alergija na hrano (in da se preveč vznemirjamo). V družini imamo atopijski dermatitis (moja sestra, vsakih nekaj let huda akutna oblika – hospitalizirana).

Kaj menite?
Hvala za vaš odgovor in nasvet.

Mimi

Spoštovana Mimi,
morda bi naredili preprost test kar sami doma.
2-3 tedne iz otrokove prehrane opustite kravje mleko in izdelke iz kravjega mleka. Uporabljajte Pregomin, kakšno drugo sojino mleko ali riževo mleko, namesto skute sojino puding ali izdelke (ampak potem ne tudi sojinega mleka). Če gre za alergijo na KML, se bo zadeva definitivno izboljšala (seveda še ob eni predpostavki, da ni alergije na sojo).
Ker so alergije v družini je seveda možno, da ima otrok alergijo. Otekanje okoli oči, vijoilično obarvani podočnjaki, težave, so lahko znak alergije.
Naredite test, potem pa boste videli. Če bo izboljšanje, potem imate argument za nadaljnje preiskave. Če pa izboljšanja ni (no, seveda, vzrok je lahko tudi jajce, pa pšenica!!), potem je morda kaj drugega.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close