Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Lulanje triletnice

Lulanje triletnice

Imam zelo pridno punčko, že od 18.meseca brez pleničke. Problem pa ima pri zaključku lulanja. Velikokrat ji uide še nekaj kapljic, ko se že obleče. Sploh je problem v vrtcu, kjer jo priganjajo, in potem so hlačke dalj časa mokre. Večkrat pravi, da jo lulika peče, namažem jo s hladilnim mazilom in naslednje jutro je že dobro, do večera se pa spet ponovi. Sluznica ni pretirano rdeča, nikoli je ne peče vmes, ko lula. Kako naj preprečim te kapljice in rdečo sluznico?
Drug problem pa so izpuščaji po ritki zaradi wc-ja v vrtcu. Odkar lula v vrtcu, ima po ritki izpuščaje, rdeče, hrapave. Nekaj časa sem ji mazala z betrionom, zdaj pa jo strašno peče, če ji namažem. Kako naj se znebimo teh izpuščajev?

Spoštovana jaj,
vedno, ko punčka lula, bodite zraven in ko hoče že vstati, ji recite, naj še enkrat pritisne, da polujla ostanek urina v mehurju. Potem jo tudi obrišite (v smeri od lulike proti ritki). Pogovorite se v vrtcu, naj tudi oni tako delajo, saj imate problem z vneto kožo, mokrimi hlačkami, neprijetnim vonjem.
Kožo spolovila boste morali mazati in pozdraviti z antibiotičnim mazilom, samo s hladilnim mazilom očitno ne bo šlo.

Ne verjamem, da so v vrtcu WC tako umazani, da bi kar dobila izpuščaj. Imajo namreč izredno zahtevne predpise. Verjetno se deklica pač srečuje z različnimi povzročitelji, v skupini otrok, kjer si mimogrede kaj prenesejo. Te male pikice poskusite najprej namazati z Betrionom, da se posušijo. Boste videli, če se ne nehajo pojavljati po 1-2 mesecih, se pojdite pokazati k svojemu zdravniku.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close